Κίνδυνος για Μπεργκ!

[ads]Μετά την Ξάνθη κρίνεται το αν ο Αναστασίου θα χάσει για μια εβδομάδα τον Μάρκους Μπεργκ, λίγο πριν το ματς με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Πρόβλημα και με Πράνιτς.

Η διακοπή του Πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει το σαββατιάτικο ματς με την Ξάνθη, θα είναι καθοριστική για αρκετές Εθνικές ομάδες, καθώς θα διεξαχθούν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των προκριματικών του Euro 2016. Όπως για παράδειγμα για τη Σουηδία του Μάρκους Μπεργκ, που… αυτοκτόνησε στην προηγούμενη διακοπή και έχασε μέσα από τα χέρια της την απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Και τι μας νοιάζουν εμάς όλα αυτά; Δυστυχώς έτσι όπως τα κατάφερε το συγκρότημα του Έρικ Χάμρεν, επηρεάζεται και ο Παναθηναϊκός, ως ένα βαθμό. Η Σουηδία βρίσκεται στην τρίτη θέση κι αν δεν παρουσιάσει ακόμα μεγαλύτερες τάσεις αυτοκτονίας, χάνοντάς τη και αυτή τις επόμενες δύο αγωνιστικές από το Μαυροβούνιο, τότε θα αγωνιστεί στα play offs των προκριματικών. Διεκδικώντας μέσω αυτών των δύο έξτρα αγώνων την πρόκριση στην τελική φάση του Euro. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει σε λίγες μέρες να κάνει το 2 στα 2 απέναντι σε Λιχτενστάιν και Μολδαβία, δηλαδή θεωρητικά εύκολα παιχνίδια.

Τα play offs σύμφωνα με το οργανόγραμμα της UEFA θα διεξαχθούν από τις 12 έως τις 17 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικοί από τις 15 έως τις 17 του μήνα. Παράλληλα, το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα γίνει όπως όλα δείχνουν στις 21 Νοεμβρίου. Ο Μάρκους Μπεργκ εκτός απροόπτου θα είναι στην αποστολή της Σουηδίας και θα έχει και βασικό ρόλο. Οπότε θα απουσιάσει για αρκετές ημέρες από την προετοιμασία των «πράσινων» για το σπουδαίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Στην καλύτερη περίπτωση ο Σουηδός φορ θα ολοκληρώσει τα παιχνίδια των play offs στις 15 του μήνα και την επόμενη θα είναι στην Ελλάδα, έχοντας ωστόσο επιβαρυνθεί από δύο ματς σε διάστημα τριών ημερών. Στο χειρότερο σενάριο που η Σουηδία κληρωθεί να παίξει τον επαναληπτικό στις 17 Νοεμβρίου τότε ο Μάρκους θα είναι πίσω στην Ελλάδα στις 18 και θα έχει δηλαδή μόνο δύο προπονήσεις στα πόδια του πριν από το ντέρμπι…

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Ντάνιελ Πράνιτς, καθώς η Κροατία είναι επίσης τρίτη στη βαθμολογία, αλλά για να μείνει σε αυτή τη θέση θα πρέπει η ίδια να αυτοκτονήσει και ταυτόχρονα η Νορβηγία να κάνει μεγάλο διπλό μέσα στην Ιταλία…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News