Καρούλιας: "Αυτά έγιναν στο ραντεβού - Μπορεί να προχωρήσει το πλάνο - Εγκλημάτισαν με τους Βαρδινογιανναίους"

Καρούλιας: "Αυτά έγιναν στο ραντεβού - Μπορεί να προχωρήσει το πλάνο - Εγκλημάτισαν με τους Βαρδινογιανναίους"

Ο Νίκος Καρούλιας μίλησε για την συνάντηση που υπήρξε με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, ενώ επισήμανε πως ήταν σημαντική η οικογένεια Βαρδινογιάννη όλα αυτά τα χρόνια για το Τριφύλλι.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Νίκος Καρούλιας σε ραδιοφωνικό σταθμό: 

Υπάρχει ελπίδα για σωτηρία; 

«Κοιτάξτε όσο υπάρχουν φίλαθλοι, παλαίμαχοι και άνθρωποι που αγαπάνε τον Παναθηναϊκό, ασφαλώς και υπάρχει. Ο καθένας την ελπίδα την αναλύει με διαφορετικό τρόπο. Μαζευτήκαμε εκεί σε μια πρόσκληση ενός ανθρώπου Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει βοηθήσει στο παρελθόν τον Παναθηναϊκό με τον άλφα ή βήτα τρόπο και πάντα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, αυτήν την πρόσκληση την αποδεχθήκαμε με με μεγάλη χαρά και πήγαμε να τον ακούσουμε».

Τι πρόταση ή τι κουβέντα έκανε μαζί σας προκειμένου ο Παναθηναϊκός να αναπνεύσει τους επόμενους μήνες;

«Βασικά η συγκέντρωση ήταν για να γίνει πρώτα πρώτα γνωριμία, μετά είχαμε μια διερευνητική κουβέντα για το τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό, με το να βγει εκείνος μπροστά με το επιτελείο του από πλευρά οργάνωσης και επικοινωνίας. Πιο πολύ ήταν γνωριμία με αυτόν τον άνθρωπο, για να ακούσει από εμάς αλλά και από τον Πρόεδρο τον Βασίλη Κωνσταντίνου που βρισκόμαστε».

Υπάρχει κάποιο πλάνο, κάποια ιδέα που αυτή τη στιγμή σας δόθηκε από τον κύριο Θεοδωρόπουλο;

«Το πλάνο είναι πως σε αυτές τις εποχές που ζούμε δεν υπάρχουν Μεσσίες, γιατί πλέον ούτε λεφτά μαύρα υπάρχουν όπως υπήρχαν στο παρελθόν, ούτε οι άνθρωποι οι οποίοι έβγαλαν αυτά τα λεφτά εύκολα και παράνομα, βάζοντας τα έτσι εύκολα στην ομάδα. Τώρα δεν υπάρχει αυτό, αυτό έχει τελειώσει. Δυστυχώς αυτή είναι η συγκυρία που έχει προκύψει για τον Παναθηναϊκό. Επίσης δεν υπάρχουν οι εποχές που οι κυβερνήσεις, όπως κάνανε κάποτε, μπορούν να ρυθμίσουν ή να διαγράψουν χρέη. Δεν υπάρχει αυτό, δεν γίνεται. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι πρέπει πολλοί να βάλουν λίγα για τον Παναθηναϊκό, αυτό είναι το πλάνο σε γενικές γραμμές».

Οι πληροφορίες μας οι οποίες λένε για μια συνδρομή περίπου 50 ευρώ αρκεί να βρεθεί ένας ικανός αριθμός 250.000-300.000 ανθρώπων για να βγει η σεζόν μαζί με τις υπόλοιπες πιο μεγάλες χορηγίες που ο κύριος Θεοδωρόπουλος και ακόμα 2-3 θα μπορούσαν να κάνουν ισχύουν ως κεντρική ιδέα; 

«Ως ιδέα ισχύει και πιστεύω θα προχωρήσει αυτό το πράγματα, το να μπορέσουμε να αλλάξουμε την κουλτούρα του Έλληνα φιλάθλου και δη του Παναθηναϊκού».

Μπορούμε κύριε Καρούλια;

«Εκεί είναι η δυσκολία και εκεί ερχόμαστε εμείς σαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι ανιδιοτελώς θα προσφέρουν υπηρεσίες στον Παναθηναϊκό, να πεισθεί ο κόσμος ότι πλέον δεν είναι στο χέρι ενός ανθρώπου, γιατί αυτός πλέον όπως προείπα δεν υπάρχει, αλλά είναι στο χέρι των ιδίων».

Πάνω-κάτω αυτή δεν ήταν ιδέα και της παναθηναϊκής συμμαχίας πριν από χρόνια;

«Ναι με μια ειδοποιό διαφορά. Ότι πίσω από την παναθηναϊκή συμμαχία υπήρχε διοίκηση, υπήρχε ο Αλαφούζος».

Προσπαθώ να πω ότι η αρχική ιδέα κάπως έτσι ήταν: πολλοί να βάζουν λίγα.
Συμφωνούμε;

«Ναι αλλά και πάλι και ο Βαρδινογιάννης υπήρχε από πίσω και η πολυμετοχικότητα υπήρχε από πίσω και ο Αλαφούζος μετά που ήρθε. Δηλαδή με λίγα λόγια όλα ήταν μπερδεμένα στο μυαλό των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Όλοι λέγανε ότι όχι ρε παιδί μου δεν μπορεί, δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός μαγαζί γωνία να διαλυθεί, θα βρεθεί η λύση».

Υπάρχει κόσμος που αυτό το λέει ακόμα και τώρα, ότι δεν μπορεί, κάτι θα γίνει. Μεταφυσικά…

«Ακριβώς αυτό. Τώρα, αυτή η επιτροπή που θα προκύψει και μετά το δεύτερο ραντεβού που θα γίνει, θα κάνουμε πιο λιανά τα πράγματα. Θα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι αυτό που θα δοθεί θα πάει για αυτό, αυτό για αυτό και αυτό για αυτόν τον σκοπό. Και βέβαια αυτό που είπαμε, ότι πρέπει πλέον να αναλάβει τις ευθύνες του αν θέλει να υπάρχει αυτή η ομάδα ή όχι. Για τον κόσμο μιλάω…»

Καταλαβαίνω απολύτως το πως το θέτετε στο τραπέζι, εκτιμώ όμως ότι ο αριθμός, το πλήθος των εκατοντάδων χιλιάδων που χρειάζεται να βρεθούν δεν μου ακούγεται πολύ ρεαλιστικός.

«Πρώτα πρώτα, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα ούτε για το ποσόν, ούτε για το τι ακριβώς θα κάνουμε. Επαναλαμβάνω ότι ήταν μια διερευνητική συζήτηση από πλευράς μας με τον κύριο Θεοδωρόπουλο και το επιτελείο του».

Έχετε την αίσθηση ότι υπάρχει χρόνος ικανός προκειμένου να τρέξει αυτό το σχέδιο ή η οικονομική ασφυξία θα φέρει εξελίξεις πιο γρήγορα στον Παναθηναϊκό;

«Υπάρχει – δεν υπάρχει πρέπει να κάνουμε κάτι. Μια ύστατη προσπάθεια. Αυτό μας επιβάλλει η παναθηναϊκή μας συνείδηση. Εμείς είμαστε παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, δεν είμαστε οι φανατικοί που φωνάζουμε για να φωνάξουμε ή να επιβάλλουμε τον εγωισμό μας. Εδώ κατεβάζουμε το κεφάλι, σκύβουμε στο πρόβλημα και προσπαθούμε με όποιον τρόπο και όποια ιδέα έχει κάποιος, μήπως και μπορεί να υλοποιηθεί προς καλό της ομάδας. Αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή, για αυτό τρέξαμε».

Το επόμενο βήμα;

«Το επόμενο βήμα πιστεύω θα γίνει σε μια βδομάδα περίπου, όταν θα ξανακάνουμε τη συνάντηση αυτή με πιο συγκεκριμένες προτάσεις τόσο από πλευρά δικής μας και δική τους και αμέσως μετά θα υλοποιήσουμε αυτά που θα συμφωνήσουμε».

Να γυρίσω μερικές ώρες πίσω, θέλω να πάμε χθες το βράδυ γύρω στις 9, φαντάζομαι βλέπατε το παιχνίδι της Τούμπας στην τηλεόραση, σωστά; Πώς αισθανθήκατε;

«Αυτές είναι ερωτήσεις που δεν έχουν νόημα, γιατί εσείς οι δημοσιογράφοι ξέρετε πολύ καλά που είναι ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Είναι μια μέτρια ομάδα, αυτό είναι γνωστό. Δηλαδή τι προσπαθούμε να δείξουμε;».

Όχι, ήταν μια πολύ προσωπική ερώτηση επειδή έχετε δώσει τόσα πολλά ως παίκτης στον Παναθηναϊκό.

«Το ότι ο Παναθηναϊκός είναι εδώ αυτή τη στιγμή και είναι έτσι όπως είναι οφείλεται μόνο στον Ουζουνίδη και σε αυτή την διοίκηση που τέλος πάντων παλεύει όπως μπορεί να παλέψει. Οι προϋποθέσεις όμως για κάτι περισσότερο από αυτό που είδαμε χθες δεν υπάρχουν. Και να ξέρετε ότι από εδώ και μπρος θα βλέπουμε ακόμα χειρότερα τέτοια αποτελέσματα».

Για αυτό σας ρώτησα πως αισθανθήκατε, συμφωνώ μαζί σας σε ό,τι είπατε, δεν είχε καμία αιχμή η ερώτησή μου. Ήταν η ερώτηση κάποιου προς κάποιο που έχει παίξει τόσα χρόνια και έχει σπάσει τα γόνατά του και τον πονάει τον σύλλογο. 

«Αισθάνθηκα πολύ άσχημα και αισθάνομαι εδώ και πάρα πολύ καιρό άσχημα. Και μιας και μου δίνεται έτσι η ευκαιρία, γιατί εγώ δεν μασάω ποτέ τα λόγια μου, ούτε κωλώνω μπροστά σε απειλές ή οτιδήποτε, οι άνθρωποι που φωνάζουν μας φέρανε σε αυτό το σημείο. Εγκλημάτισαν, διώχνοντας την μεγαλύτερη και δυνατότερη οικογένεια στην Ελλάδα, τους Βαρδινογιανναίους. Αυτά είναι που τώρα εμείς ερχόμαστε να σώσουμε, αυτά είναι που μας φέρανε μέχρι εδώ, αυτή δηλαδή η εσωτερική διαμάχη η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει».

Πόσο ανασταλτικός παράγοντας μπορεί να είναι για οποιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη η διαμάχη αυτή. Είπατε για απειλές, δεν θα ρωτήσω περισσότερα αλλά καταλαβαίνω.

«Δεν είναι θέμα το ότι το καταλαβαίνεις, είναι θέμα ότι συνέβη. Μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήρθαν από την Θύρα 13 εκεί στους επισήμους επειδή όλο το γήπεδο τους έκραξε επειδή αποδοκίμασαν πάλι τον Βαρδινογιάννη. Ήρθαν εκεί να ζητήσουν τον λόγο. Δεν ξέρω τι να πω για αυτά που συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό.

Σας ρωτάω λοιπόν, με τέτοιο κλίμα, πόσο ανασταλτικός παράγοντας μπορεί να είναι για οποιαδήποτε πρωτοβουλία;

«Επαναλαμβάνω ότι είμαστε υποχρεωμένοι από αυτό που είμαστε να προσπαθήσουμε και μέσα σε αυτές τις αντιξοότητες και μέσα από την διχόνοια να ηρεμήσουμε το κλίμα. Να αποφασίσουμε ότι ναι, γίνανε λάθη και κάναμε βλακείες ή ότι δεν κάναμε βλακείες ή άλλοι φταίγανε ή δεν φταίγανε. Εγώ είπα την άποψή μου, έτσι πιστεύω ότι είναι. Το πιστεύω. Αλλά μπροστά στο κοινό συμφέρον θα κάνω και πίσω στην άποψή μου μόνο και μόνο για να συμβαδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το ρεζουμέ όλης της σημερινής συνάντησης στην οποία βέβαια δεν αναφερθήκαμε σε παλιά πράγματα. Αυτό για τον Βαρδινογιάννη εγώ το είπα. Εμείς είπαμε για μόνο από δω και μπρος».

Ο κύριος Θεοδωρόπουλος στη συνάντηση που είχατε σήμερα ενημερώθηκε για τα όσα καίνε αυτή τη στιγμή τον Παναθηναϊκό, δηλαδή τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει σήμερα, αύριο, μεθαύριο, μέσα στο μήνα;

«Είπαμε ορισμένα πράγματα, τα οποία και ασφαλώς τα έμαθε. Δεν είναι προς δημοσιοποίηση, προς το παρόν τουλάχιστον. Πιστεύω στην επόμενη συνάντηση να ειπωθούν περισσότερα. Πάνω από όλα ότι γίνει από δω και μπρος  θα είναι για να μπορεί να πειστεί και αυτός που θα κόψει τα τσιγάρα της εβδομάδας, ότι η θυσία αυτή θα γίνει σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και ότι θα συμμετάσχει και αυτός σε μια προσπάθεια σωτηρίας του Παναθηναϊκού».

Ο κύριος Θεωδορόπουλος δεν θέλει μόνος του την ομάδα και αυτό είναι κατανοητό και το εξηγήσατε. Μπορεί όμως να διευκολύνει τον σύλλογο για τα άμεσα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ώστε να μην πέσει το καράβι στα βράχια πριν προχωρήσετε σε αυτή τη διαδικασία που θέλετε; 

«Δεν μπορώ να πω περισσότερα σε αυτό το κομμάτι, αλλά θεωρώ ότι και μόνο που λαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία για να μην πέσει το καράβι στα βράχια, μια βάρκα μικρή θα μπορεί να πετάξει. Ό,τι και να γίνει ο Παναθηναϊκός θα υπάρχει, η ιδέα θα υπάρχει, ο κόσμος θα υπάρχει. Ό,τι και να γίνει με την ομάδα, κάποια στιγμή θα ξαναβρεθεί εκεί που της αρμόζει. Τώρα με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό, θα το δούμε στο επόμενο διάστημα».

Υπάρχουν πολλά μηνύματα που καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: ναι ήταν πληρωμένος ο Παναθηναϊκός και δεν είχε τέτοια ζητήματα επί Βαρδινογιάννηδων, αλλά από το νταμπλ του 2004 και μετά ήταν ουσιαστικά παρατημένος απέναντι στον ανταγωνισμό. 

«Ναι ήταν έτσι, γιατί δεν μπορούσε ο Βαρδινογιάννης να ασχοληθεί με την ΕΠΟ και τον έλεγχό της. Δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. Μόνο έτσι θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός. Και ο Βαρδινογιάννης δεν μπορούσε να το κάνει. Αν τον μέμφονται για αυτό, ας τον μέμφονται. Εμένα μου άρεσε που ήταν έτσι και δεν έπεσε στο επίπεδο των υπολοίπων. Αυτή είναι η απάντησή μου».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News