"Καρφιά" Παπαδόπουλου για κάποιες ομάδες

"Καρφιά" από τον Μάνο Παπαδόπουλο!

Καρφιά για ορισμένες ομάδες “πέταξε” ο Μάνος Παπαδόπουλος στην αναφορά του για την κόντρα FIBA-Euroleague

Αναλυτικά τα όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM:

«Θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις που είναι για το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα. Θα ήθελα να πω, αφού έχω παραβρεθεί σε όλες τις συσκέψεις των ομάδων της Ευρωλίγκα, ότι έχω βγάλει ένα βασικό συμπέρασμα. Οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκα δεν θέλουν να ακούνε για τη FIBA. Όταν έρχεται η Ρεάλ και λέει δεν θέλω να ακούω για τη FIBA, ή την Μπαρτσελόνα να μιλάει ανάλογα, τότε βγάζω το συμπέρασμα ότι αυτό πρέπει να λυθεί. Τα μεγάλα clubs δεν θέλουν να ακούνε για τη FIBA.

Υπάρχουν και ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός που θέλει να βρεθεί λύση για το άθλημα, γιατί αγαπούν το μπάσκετ, αλλά υπάρχουν σύλλογοι που δεν θέλουν καν να ακούνε. Επίσης τα χρήματα λέτε ότι στην Ευρωλίγκα είναι πολλά. Κάποιες ομάδες, αν έπαιζαν στην Ευρωλίγκα, κάποιοι ιδιοκτήτες θα πήγαιναν φυλακή γιατί τα έσοδα είναι περιορισμένα. Δεν είναι η Ευρωλίγκα σαν το Τσάμπιονς Λιγκ του ποδοσφαίρου. Αυτό για τα έσοδα είναι ένας μεγάλος μύθος. Η FIBA είχε εκπονήσει το ίδιο σύστημα με την Ευρωλίγκα, μια μορφή κλειστής λίγκας δηλαδή στην οποία αντί για 11 συμβόλαια θα υπήρχαν 8. Και τα κριτήρια θα ήταν διαφορετικά. Σε αυτό δεν φταίει κανείς, αλλά η μορφή του αθλήματος. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ δεν μπορεί να γίνει Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αν παίξει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ με την Μακάμπι, θα γεμίσει το γήπεδο. Αν όμως, αυτές οι ομάδες παίξουν με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, τότες θα έχουν 1000 άτομα στο γήπεδο».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News