Η "καραμέλα" της διαιτησίας βολεύει τους πάντες

O νόμος του ποδοσφαίρου... τιμωρεί!

Δεν είχα σκοπό να γράψω, ωστόσο κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαριστούν προκειμένου να έχουμε όλοι την συνείδησή μας καθαρή. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

Μετά την -νέα- απώλεια βαθμών με τον Ηρακλή, κυριάρχησαν διάφορα σχόλια τύπου “τα κοράκια οι επόπτες μας στέρησαν άλλο ένα ματς”, “αν άφηνε το οφσάιντ στον Μπουμάλ θα κερδίζαμε” και άλλα τέτοια.

Εγώ προσωπικά είδα μία καλή διαιτησία από τον κ. Καλογερόπουλο. Ένας διαιτητής που τα προηγούμενα χρόνια μας “έσφαζε” σήμερα ήταν καλός. Και το πέναλτι σωστά το έδωσε, και οι κάρτες μοιράστηκαν σωστά, με εξαίρεση μία στον Ζέκα που δεν έπρεπε να δοθεί στο Β’ μέρος. Δεν έπρεπε να δοθεί, διότι δεν ήταν θέατρο. Ο Ζέκα έχασε την ισορροπία του στην επαφή με τον Χουάντερσον και έπεσε. Όπως επίσης δεν ήταν και πέναλτι, για αυτό και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν το ζήτησε.

Τα λάθη της σημερινής διαιτησίας ήταν στον βοηθό. Αυτόν που “έλεγχε” τον Παναθηναϊκό στο Β’ μέρος και τον Ηρακλή στο Α’. Ο ίδιος βοηθός -λοιπόν- δίνει δύο οφσάιντ (Μπουμάλ, Εμποκού) που δεν ήταν, όπως έκανε και σε δύο περιπτώσεις στο Α’ μέρος στον Ηρακλή. Αυτό σημαίνει είτε ανθρώπινο λάθος, είτε -πιο πιθανόν- απλή ανικανότητα. Δεν σε “έσφαξε”, απλά από ό,τι φαίνεται δεν είχε την ικανότητα να διακρίνει τα οφσάιντ. Να μην τα ισοπεδώσουμε όλα λοιπόν.

Η ομάδα δεν ήταν καλή και πέταξε δύο βαθμούς. Είχε μόνο ένα καλό 25λεπτο (45-70) και μετά τίποτα.

Η αλήθεια είναι πως η “καραμέλα” της διαιτησίας βολεύει τους πάντες, ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν η ομάδα έχει πραγματικά αδικηθεί και όχι σε όλα τα ματς που η ομάδα χάνει βαθμούς.

Γιατί βολεύει; Γιατί έτσι αγνοείς τα δικά σου λάθη και μαθαίνεις να ρίχνεις της ευθύνες αλλού και μόνο αλλού. Το αν η διαιτησία βολεύει κάποιους στο να μην επενδύουν (επειδή και αυτό ακούστηκε) δεν είμαι εγώ ο ειδικός να απαντήσει.

Υ/Γ: Όσον αφορά το μπάσκετ. Υπομονή. Το έχω πει άλλες τρεις φορές σε άρθρα. Υπομονή και στήριξη. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει μπει στο σωστό δρόμο, έφερε -έστω και αργοπορημένα- έναν σωστό προπονητή και η ομάδα χρειάζεται στήριξη. Μην ξεχνάτε ότι οι ομάδες δεν χτίζονται σε μία σεζόν και πως ο Πασκουάλ δεν έκανε ούτε προετοιμασία το  καλοκαίρι, ούτε διάλεξε το ρόστερ της ομάδας.  Άποψη μου είναι πως η ομάδα θα αρχίσει να “δείχνει” στοιχεία του Πασκουάλ γύρω στον 1 με 1,5 μήνα μετά την έναρξη των υποχρεώσεων του χρόνου. Ωστόσο, το αν κάνει ή όχι ο Πασκουάλ, θα το συζητήσουμε του χρόνου τέτοια εποχή και όχι τώρα. Ακόμη και Triple Crown να κάνει ο Παναθηναϊκός, πάλι δεν θα είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε φέτος για το αν είναι ο κατάλληλος ή όχι ο Πασκουάλ. Όσον αφορά το πρόβλημα της ομάδας στον “1”, να πω πως το καλοκαίρι ο Αργ. Πεδουλάκης είχε απορρίψει την περίπτωση του Λάνγκφορντ, επειδή ο Παναθηναϊκός θα ήταν καλυμμένος με Τζέιμς, Μποχωρίδη και κάποιον που δεν έχει αποδείξει ποτέ του ότι αξίζει τα 2.000.000 ευρώ/χρόνο. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Ο Λάνγκφορντ είναι ο -μέχρι τώρα- MVP της Euroleague και ο Καλάθης ένας από τους χειρότερους point guards της φετινής σεζόν. Δεν γνωρίζω αν θα βελτιωθεί στο μέλλον, αλλά σίγουρα αν δεν ήταν Έλληνας θα είχε “χαιρετήσει”…χθες!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News