Καλάθης: «Αυτό ήταν το κορυφαίο μου παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό»

Οι δηλώσεις του Νικ Καλάθη μετά το παιχνίδι

Ο Νικ Καλάθης βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κάτι που του έδωσε το βραβείο του MVP της Euroleague για τον Νοέμβριο…

Ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στους αγώνες του Παναθηναϊκού με Μπασκόνια, Χίμκι, Ρεάλ και Ολυμπιακό, ενώ αποθέωσε του συμπαίκτες του τονίζοντας ότι κάνουν το παιχνίδι του πιο εύκολο.

Ακόμα υποστήριξε ότι το παιχνίδι με την Εφές ήταν το κορυφαίο του με την πράσινη φανέλα, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τζέιμς Γκιστ αλλά και την συνεργασία τους κατά την διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης για τον μήνα Νοέμβριο στην ιστοσελίδα της Euroleague:

Για το βραβείο του MVP του Νοεμβρίου και τα τέσσερα double double που έκανε αυτό τον μήνα: «Σας ευχαριστώ, σημαίνει πολλά.Προφανώς, νιώθω καλά με το πώς παίζω τώρα, έχω αυτοπεποίθηση. Όμως, επίσης, οι συμπαίκτες μου έκαναν τη δουλειά που εύκολη για εμένα, ευστοχώντας στα σουτ και παίζοντας εξίσου καλά. Νιώθω πως αυτό το βραβείο είναι για εμένα και τους συμπαίκτες μου».

Για την αντίδραση του Παναθηναϊκού Superfoods μετά την ήττα στη Βιτόρια: «Ξέρεις, είναι σκληρό για εμάς να χάνουμε παιχνίδια σαν αυτό στην Μπασκόνια. Ξέρουμε ότι έπρεπε να ξεκινήσουμε να παίζουμε καλύτερα και πως μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Ξεκινήσαμε να παίζουμε το μπάσκετ, που γνωρίζαμε πως μπορούμε να παίξουμε».

Για το πόσο δύσκολο είναι πνευματικά να παίζει πολλές φορές με τον Ολυμπιακό μέσα στη χρονιά: «Πάντα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Όπως είπες, παίζουμε 10-12 ματς κάθε χρόνο και είναι δύσκολο να αγωνιζόμαστε στην έδρα τους. Όμως, νιώθουμε πάντα άνετα να πάμε εκεί και να πάρουμε τη νίκη. Ήταν ένα βήμα που μας έβαλε πραγματικά στο σωστό δρόμο και πλέον έχουμε πέντε σερί νίκες. Ήταν επίσης σημαντικό γιατί πήραμε μια εκτός έδρας νίκη, γιατί θα χρειαστούμε όσες περισσότερες γίνεται. Κάθε ματς της Euroleague μακριά από την έδρα του μπορεί να είναι δύσκολο».

Για την άνετη νίκη επί της Χίμκι και τα 17 εύστοχα τρίποντα: «Νιώθω πως είχαμε εξαιρετικό πλάνο από τον κόουτς Πασκουάλ. Σίγουρα, ήταν σημαντικό να βγάλουμε τον Αλεξέι Σβεντ εκτός παιχνιδιού, να προσπαθήσουμε να κάνουμε δύσκολα τα πράγματα για εκείνον, ώστε να μην κάνει όσα του αρέσουν. Στην έδρα μας ο κόσμος κάνει το γήπεδο ένα δύσκολο μέρος για τις αντίπαλες ομάδες. Μπήκαμε με τη σωστή νοοτροπία και ήταν πολύ δύσκολο για τη Χίμκι να κάνει όσα της αρέσουν να κάνει στο παιχνίδι της».

Για την εκτός έδρας νίκη επί της Αναντολού Εφές και αν σκεφτόταν ότι πλησιάζει το triple double: «Πρέπει να πω ότι το ματς ήταν πολύ κλειστό. Δεν είχα ιδέα. Ένιωσα ότι μπορεί να είμαι κοντά, αλλά δεν το σκεφτόμουν πραγματικά, γιατί ήταν ένα ματς που το προβάδισμα άλλαζε χέρια. Εύχομαι να ήμασταν μπροστά με 20 πόντους ή κάτι τέτοιο και κάποιος να μου έλεγε: “Πάρε ένα ριμπάουντ”, αλλά το ματς ήταν πολύ κλειστό σε όλη τη διάρκειά του. Το σημαντικό ήταν ότι πήραμε τη νίκη».

Για το αν το ματς στην έδρα της Αναντολού Εφές ήταν το καλύτερό του με τα «πράσινα»: «Ναι, έτσι νομίζω, σίγουρα. Από πλευρά στατιστικών, αυτό ήταν σίγουρα το κορυφαίο μου παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και συνολικά ένα από τα καλύτερα της καριέρας μου».

Για το πόσο σημαντική ήταν η νίκη επί της Ρεάλ, δεδομένου του -16 που διαμορφώθηκε στη διάρκεια του αγώνα: «Ναι, βρισκόμασταν πίσω και ξέραμε ότι επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια θα πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα, γιατί είχαμε δεχθεί 54 πόντους στο πρώτο μέρος. Ξέραμε ότι αν παίξουμε άμυνα, θα επιστρέψουμε και τα καταφέραμε τελικά. Κάποιοι παίκτες έβαλαν μεγάλα σουτ στο τέλος και πήραμε τη νίκη».

Για τη δύσκολη μάχη με τη Μάλαγα και το step up του στο δεύτερο ημίχρονο: «Νιώθω ότι στην ομάδα μας, ο καθένας μπορεί να κάνει step up σε οποιαδήποτε στιγμή. Ήμουν επιθετικός κι ένιωθα καλά, αλλά όπως είπα σε αυτό το ματς μέτρησαν πολύ τα μεγάλα σουτ που βάλαμε στην τελευταία περίοδο με πολλούς, διαφορετικούς παίκτες. Ο Κένι (σ.σ. Γκάμπριελ) μπήκε στο παρκέ και πέτυχε τρίποντο, ο Παππάς έκανε το ίδιο, ο Λοτζέσκι, ο Ρίβερς, ο Σίνγκλετον. Όλοι έπαιξαν εξαιρετικά. Ο Γκιστ ήταν παντού! Όπως είπα, κάθε φορά μπορεί οποιοσδήποτε να βάλει ένα μεγάλο σουτ ήτα να βγάλει μία μεγάλη φάση και αυτό κάνει την ομάδα πολύ επικίνδυνη».

Για το γεγονός πως είναι πρώτος στις ασίστ: «Ξέρεις, τα παιδιά βάζουν τα σουτ! Όπως είπα, οι συμπαίκτες μου το κάνουν πιο εύκολο για μένα. Έχουμε πολλούς σουτέρ, παίκτες που παίζουν pick n’ roll, άλλους που ποστάρουν. Έχουμε πολλούς παίκτες που βάζουν σουτ, όταν είναι ελεύθεροι. Για μένα, είναι πολύ εύκολο να δίνω τόσες ασίστ σε αυτή την ομάδα. Το spacing είναι σημαντικό επίσης και ο κόουτς φροντίζει να έχουμε σωστές αποστάσεις, για να βρίσκουμε καλές προϋποθέσεις οι σουτέρ. Αυτό βοηθά πολύ».

Για τη συνεργασία του με τον Τζέιμς Γκιστ: «Έχουμε εξαιρετική συνεργασία και πολύ καλή αντίληψη ο ένας για το παιχνίδι του άλλου. Ξέρω τι πρόκειται να κάνει σε συγκεκριμένες συνθήκες, ενώ κι αυτός ξέρει το ίδιο για μένα. Με διαβάζει. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και έχουμε μία σύνδεση που λίγοι παίκτες έχουμε. Γι’ αυτό λοιπόν φτιάχνουμε τέτοιες φάσεις μαζί. Ο, τι κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε σωστά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι»!

Για το ότι η ομάδα του είναι κοντά στο να φτάσει στο καλύτερο, φετινό σερί: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον, να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα φέτος. Προφανώς, η χρονιά είναι μεγάλη και θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Ελπίζω ότι παιχνίδι-παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε την ομάδα για να είμαστε στο top επίπεδο, να παλέψουμε για τον τίτλο. Ελπίζω να μείνουμε υγιείς και να συνεχίσουμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι με τη σωστή νοοτροπία».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Γιώργος Μπαλαχάμης
Είμαι Παναθηναϊκός από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα να μαθαίνω πρώτος τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ήρθε στην ζωή μου η αθλητική δημοσιογραφία. Όνειρά μου; Ο Παναθηναϊός... συνέχεια πρωταθλητής και ευρωπαϊκός τελικός στο ποδόσφαιρο. Επικοινωνία: giorgos.balahamis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News