Ήταν... Survivor στα κρίσιμα με 100αρα!

Ήταν... Survivor στα κρίσιμα με 100αρα!

Και όμως ΕΠΙΒΙΩΣΕ και στα κρίσιμα μίλησε ο Ρίβερς !!! Ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε τις “παιδικές ασθένειες” στην άμυνα και τα νεκρά διαστήματα σε αρκετά σημεία του αγώνα και στην 2η παράταση και με την εμπειρία του πήρε τη νίκη από την ΑΕΚ με 87-103 στο ΟΑΚΑ . Το ότι οι “πράσινοι” είχαν 3 ματς μέσα σε 6 μέρες μπορεί να θεωρείται μια “δικαιολογία”,  αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπετε και όλοι τους το ήξεραν. 

Ήταν χαρακτηριστικό πως 2 φορές μέσα στο παιχνίδι το Τριφύλλι είχε πάρει διαφορές 7 πόντων και όχι μόνο δεν τις αύξησε, αλλά έδινε συνεχώς πατήματα στην Ένωση να επιστρέφει για τα καλά και να κυνηγά το σκορ. Παρόλα αυτά τόσο στην κανονική περίοδο, αλλά και στις 2 παρατάσεις που παίχτηκαν, ο Ρίβερς πήρε το… όπλο του και με 17 πόντους και τους 11 στο τελευταίο 5λεπτο της β’ παράτασης έδωσε τη νίκη.

Οι Μπουρούσης και Σίνγκλετον με 18 και 22 πόντους κρατούσαν τον Παναθηναϊκό σε όλη την κανονική διάρκεια και με τον Παππά να παίζει το πιο μεστό του φετινό παιχνίδι, καθώς και στην άμυνα ήταν εξαιρετικός και έβαλε κρίσιμα καλάθια.

Το ματς

Με τους Φελντέιν, Καλάθη, Ρίβερς Σίνγκλετον και Μπουρούση ξεκίνησαν για τον Παναθηναϊκό Superfoods κόντρα στην ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να είναι μαζί στο σκορ και στο 3’ το σκορ να είναι στο 6-6, με τον Έλληνα σέντερ να είναι… ασταμάτητος κάτω από τη ρακέτα.

Από κει και μετά δεν υπήρχαν τα ξεσπάσματα, αλλά ο Μαυροειδής ήταν αυτός που είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην άμυνα των «πρασίνων», αλλά αυτό δεν έχει επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα. Έτσι στα μισά του αγώνα το Τριφύλλι πέρασε μπροστά με 10-11 μετά το έμμεσο τρίποντο του Φελντέιν, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν άμεση αντίδραση.

Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου την πρωτοκαθεδρία με 15-11 και οι παίκτες του Πασκουάλ ήθελαν να επιτεθούν μέσα από τη ρακέτα, αλλά στην άμυνα υπήρχαν προβλήματα και η ΑΕΚ κατάφερνε να κρατά το προβάδισμα με 5 (22-17) μόλις 90’’ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και έτσι η Ένωση έκλεισε την περίοδο με 24-23, μιας και ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα μικρό σερί και με τρίποντο του Σίνγκλετον με τη λήξη, έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο β’ δεκάλεπτο, με τον Γκιστ να φέρνει στα ίσα το παιχνίδι (27-27) και ο Ρίβερς με τρίποντο έβαλε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό με +3, με τους δύο Αμερικανούς να παίρνουν από το χέρι τον Εξάστερο, αλλά το ντέρμπι συνεχιζόταν για τα καλά.

Παρόλα αυτά ο δικέφαλος πήρε ξανά την πρωτοκαθεδρία με 33-32 και μάλιστα στο 17’ ανέβασε για πρώτη φορά στου 7 (42-35), αλλά ο Παναθηναϊκός από κει και μετά αντέδρασε και με ένα 6-0 έφερε το παιχνίδι σε απόσταση αναπνοής (42-41) και αυτό ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τους Ρίβερς και Φελντέιν να κάνουν τη διαφορά.

Οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και στο 23’ έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 2-10 και πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα με 7 (44-51) με τρίποντο του Καλάθη και από το 42-35 της ΑΕΚ δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, το Τριφύλλι είχε ένα 16-2 και μπόρεσε να βρει ρυθμό.

Όμως οι κιτρινόμαυροι με ένα 6-0 έφεραν το σκορ στο πόντο (50-51), δύο λεπτά αργότερα, μιας και η άμυνα δεν είχε απόλυτη συγκέντρωση και το… πλήρωσε, ενώ και στην επίθεση έκανε αρκετά λάθη και επέτρεψε στους τυπικά γηπεδούχους να είναι σε απόσταση αναπνοής και μάλιστα ο Λαρτζέκης έβαλε ξανά την Ένωση μπροστά στο σκορ (54-53), τρέχοντας ένα επιμέρους 10-2 μέσα σε 4 λεπτά.

Οι «πράσινοι» έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και επέτρεπε στην ΑΕΚ να σημειώνει εύκολα καλάθια. Ήταν φανερό πως μετά το +7, το Τριφύλλι «χάρισε» στους αντιπάλους και ήταν ενδεικτικό πως ο Πασκουάλ είχε μπει μέσα στο παρκέ στο τάιμ άουτ που κάλεσε, όντας έξαλλος με όλα όσα έβλεπε, με την άμυνα μέσα στο ζωγραφιστό να ήταν απλά ανύπαρκτη.

Με βολές ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι και με Καλάθη και Μπουρούση το σκορ έγινε 56-56 στο 28’, αλλά ο Εξάστερος με δύο κακές επιλογές στην άμυνα και μία στην επίθεση επέτρεψε στην Ένωση να τρέξει ένα 5-0 και πλην του Σίνγκλετον και του Καρδιτσιώτη σέντερ, όλοι οι άλλοι ήταν φανερό εκτός αγώνα και έτσι η περίοδος έληξε με 62-57.

Έμεναν 10 λεπτά για να δούμε πως θα εξελισσόταν το ματς για τον Παναθηναϊκό, με το Πακουάλ να επιλέγει χαμηλό σχήμα, προκειμένου να πάρει σουτ από μακρινή απόσταση. Ο Μπουρούσης ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη… φωτιά και με 4 προσωπικούς πόντους μείωσε στον πόντο (62-61) στο 33’ και ο Φελντέιν με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσα (64-64) και τα πάντα θα κρινόντουσαν στις λεπτομέρειες.

Μέσα σε 4 λεπτά οι «πράσινοι» κατάφεραν να τρέξουν ένα 2-9 και με το εύκολο λέι απ του Τζέιμς να πάρουν την πρωτοκαθεδρία, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε νέα ισοπαλία στο ματς. Στο 4:46 υπήρξε αψιμαχία, με τους διαιτητές αντί να δώσουν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ αντιαθλητικό στον Σίνγκλετον με τον Λαρετζάκη να τον ρίχνει κρατώντας τον στα πόδια, του χρέωσαν τεχνική ποινή.

Από κει και μετά οι δύο ομάδες  πήγαιναν μαζί στο σκορ και στο 37’ οι «πράσινοι» ήταν στο +4 (68-72), με τον  Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται το μπόνους των βολών, αλλά οι κακές επιστροφές του Τριφυλλιού στην άμυνα επέτρεψαν στην ΑΕΚ να μειώσουν στους 3 (71-74), από τρίποντο του Νιούλεϊ και με νέο σουτ από τον ΜακΓκραθ από τα 6.75 να ρίχνουν τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής.

Έμεναν μόλις 1:18 για να λήξει το ματς και ο Εξάστερος έχανε βολές, με τον Σίνγκλετον να είχε 2/4 και οι κιτρινόμαυροι βρήκαν τις λύσεις από το τρίποντο και με τον ΜακΓκραθ να σημειώνει μια τρομερή τρίποντη βόμβα από τα 8 μέτρα, έβαλε μπροστά την ΑΕΚ με 77-76 και απέμεναν μόλις 59.8’’ πριν από τη λήξη του ματς.

Ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά και τα πάντα θα κρινόντουσαν στις λεπτομέρειες. Ο Καλάθης ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και δεν μπόρεσε να συνεχίσει και το παιχνίδι πήγε στην παράταση με τα σκορ στο 77-77, καθώς Μπουρούσης και ΜακΓραθ δεν μπόρεσαν να σημειώσουν καλάθι στα δευτερόλεπτα που απέμεναν.

Στο πεντάλεπτο της παράτασης όλα ήταν στην κόψη του ξυραφιού, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ήταν μπροστά με 77-80 στο 42’, αλλά οι 7 χαμένες βολές σε καθοριστικό σημείο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Πλέον τα πάντα θα κρινόντουσαν στις λεπτομέρειες η ομάδα που θα έκανε τα λιγότερα λάθη θα έπαιρνε το ματς.

Ο Καλάθης με airball έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να δώσει το προβάδισμα με 83-82, καθώς έχασε 2 επιθέσεις, αλλά ο Καλάθης με λέι απ έφερε το ματς στα ίσα (84-84) και έμεναν 6.5’’ για το τέλος του αγώνα με τον Ούκιτς να αστοχεί και το ματς πήρε σε δεύτερη παράταση.

Ο Παππάς με τρίποντο και έμμεσο τρίποντο του Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 6 (84-89) στο 47’ και το Τριφύλλι είχε το μομέντουμ του ματς και εκμεταλλεύτηκε και ο Αμερικανός άσος με τρίποντο «κλείδωσε» το ματς κάνοντας το 84-95 και μάλιστα η ΑΕΚ δεν είχε σημειώνει πόντο, με τους «πράσινους» να κάνουν 16-0 και τον άλλοτε παίκτη της Ρεάλ να έκανε… πάρτι και έδωσε τη νίκη με 87-106.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 42-41, 62-57, 77-77 (κ.α), 84-84 (α’ παρ.), 87-106

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News