Είπε το αυτονόητο ο Θιγάντα...

Είπε το αυτονόητο ο Θιγάντα...

Στην νίκη που ήρθε παίζοντας κακό ποδόσφαιρο στάθηκε ο τεχνικός της Μπιλμπάο, Θιγάντα στη συνέντευξη τύπου

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον αγώνα και το αποτέλεσμα: «Οι αγώνες διαρκούν ενενήντα λεπτά και πρέπει πάντοτε να είσαι συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια. Η ομάδα μου δούλεψε καλά αν και κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε τίποτα. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά το 2-0 έγιναν δύσκολα τα πράγματα. Οι παίκτες μου απέδειξαν ότι έχουν όρεξη και δίνουν σημασία στη διοργάνωση. Απέδειξαν τα παιδιά το DNA της ομάδας μας. Παίξαμε κόντρα σε δύσκολο αντίπαλο σε μία μαγευτική ατμόσφαιρα. Μετά το πρώτο μας γκολ όμως δείξαμε την όρεξή μας και τη θέλησή μας για να πετύχουμε το καλύτερο».

Για το αν η ομάδα του στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο: «Ο προπονητής είναι ο βασικός υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει. Κάναμε προετοιμασία είχαμε παίξει λίγα παιχνίδια. Δεν μπήκαμε καλά, δεν είχαμε συνοχή, έγιναν φάσεις βιαστικά. Δεν είχαμε timing αλλά πιστεύω ότι όλα θα βελτιωθούν με σωστή προπόνηση. Απόψε δεν κάναμε καλό παιχνίδι αν και νικήσαμε. Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε τέτοια ματς, αλλά δεν παίξαμε καλά. Ο προπονητής έχει το καθήκον να ενώσει την ομάδα και τους παίκτες, αλλά πρέπει να παίξουμε καλύτερα».

Για το αν φοβήθηκε στο 2-0 για την εξέλιξη του αγώνα: «Πάντοτε σκέπτομαι ότι έχουμε παίκτες μου μπορούν να σκοράρουν. Ο Αντούριθ δεν ήταν καλά αλλά σκόραρε δύο φορές σημειώνω το γεγονός ότι κερδίσαμε σε δύσκολο γήπεδο. Είναι σημαντικό ότι οι παίκτες έδωσαν τη μάχη τους και δεν τα παράτησαν ποτέ κι ελπίζω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ελπιδοφόρα».

Για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Χετάφε: «Το καλό αυτό αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας βγάλει από τις σκέψεις που πρέπει να έχουμε και πρέπει να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα και να μπορέσουμε να κάνουμε σωστά τα πράγματα. Πρέπει να ξεκινήσουμε με συνοχή κι αυτοπεποίθηση».

Για το αν θεωρεί ότι τελείωσε η πρόκριση: «Ούτε καν δεν το σκέφτομαι έτσι. Είναι ποδόσφαιρο. Πολλά μπορεί να συμβούν. Έχουμε σεβασμό στον Παναθηναϊκό και δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Έχουμε να σκεφτούμε τον αγώνα με την Χετάφε και μετά τη ρεβάνς, πάντοτε με τις ίδιες σκέψεις που έχει η Μπιλμπάο να παίζει για τη νίκη».

Για το αν ξεχώρισε κάποιους παίκτες από τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός έχει σημαντικούς παίκτες. Έπαιξε πολύ καλά και επαναλαμβάνω ότι ο Ζέκα είναι φανταστικός παίκτης».

Για το ποιος θα είναι βασικός τερματοφύλακας της ομάδας του: «Η απόφασή μου είναι ότι ο καθένας θα κατακτήσει τη θέση του. Όσον αφορά στον Κέπα, θα παίζει στο πρωτάθλημα και ο Ερερίν θα παίζει στην Ευρώπη. Αυτό δεν είναι θέσφατο όμως».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News