Γκρέμισε ότι έχτισε

Γκρέμισε ότι έχτισε

Μέσα σε τέσσερα λεπτά το όνειρο έγινε… εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος  πρέπει να κάνει την υπέρβαση στο “Σαν Μαμές”. Από το 68′ μέχρι το 72′ η Μπιλμπάο σημείωσε τρία γκολ και έβαλε στο καναβάτσο τους “πράσινους”. Τραγικά λάθη από την άμυνα του Τριφυλλιού που το πλήρωσε με το χειρότερο τρόπο.

Πως έπαιξαν

Με σχηματισμό 4-4-1-1 επέλεξε να παίξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βλαχοδήμος με τους Μολέντο και Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Από δεξιά ήταν ο Ρέις και αριστερά ο Χουλτ. Αμυντικά χαφ οι Ζέκα και Κουρμπέλης με τους Λουντ και Καμπέσας στα χαφ. Πίσω από τον επιθετικό ήταν ο Άλτμαν και ο Μολίνς στη γραμμή κρούσης.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς και στο 2’ έκανε την πρώτη του επίθεση. Ο Μολίνς πήρε μια κεφαλιά στην περιοχή από γέμισμα του Κουτρουμπή, αλλά η μπάλα στον Ερερίν, παρόλο που ακολουθούσε ο Άλτμαν.

Παρόλα αυτά η Μπιλμπάο προσπαθούσε να φτιάξει το παιχνίδι της και πίεζε ψηλά για να κερδίσει τη μπάλα. Όμως στο 6’ οι «πράσινοι» άγγιξαν το 1-0. Ο Κουτρουμπής βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή του πήραν τη μπάλα, όπου ήταν έτοιμος να σουτάρει και την έδιωξαν σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Με το πέρασμα του πρώτου δεκαλέπτου το Τριφύλλι κρατούσε τη μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή των Βάσκων, αλλά αμυνόταν καλά με μπροστάρη τον Μολέδο.

Στο 14΄ ο Καμπέσας δοκίμασε το πόδι του από τα 20 μέτρα, αλλά το σουτ του κοντραρίστηκε από την άμυνα των Ισπανών. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός είχε πολλές κερδισμένες μάχες καλή κυκλοφορία και εξαιρετική παρουσία μέχρι στιγμής.

Φτάνοντας στο 25ο λεπτό, οι δύο ομάδες έπαιζαν κυρίως στο χώρο του κέντρου με την τακτική να κυριαρχεί. Όμως ο Καμπέσας και πάλι έκανε το σουτ από δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Παρόλα αυτά στο 27’ η Μπιλμπάο έκανε την εμφάνιση της στην περιοχή του Τριφυλλιού. Σέντρα – σουτ του Ετσέιτα από δεξιά, έπεσε και μπλόκαρε στο πρώτο δοκάρι ο Βλαχοδήμος.

Το κάρφωσε ο Λουντ

Στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός, άνοιξε το σκορ. Στο 29’ από μπαλιά του Καμπέσας από δεξιά, ο Μολίνς πήρε την κεφαλιά έξω από την περιοχή, ο Λουντ πρόλαβε με το κοντρόλ, πέρασε τον αντίπαλό του και πλάσαρε τον Ερερίν για το 1-0.

Όπως ήταν φυσικό οι «πράσινοι» πήραν την απαραίτητη ψυχολογία. Έτσι στο 32’ ο Φινλανδός πήγε να γίνει και δημιουργός. Μετά από γέμισμα από το φάουλ, ο Μολέδο από μακρινή απόσταση την κεφαλιά, πολύ άουτ.

Στο 41’ η Μπιλμπάο έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία. Ο Αντούριθ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Μολέντο έδιωξε προ του Ραούλ Γκαρθία, σε κόρνερ, αλλά η στημένη φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να έχει το γκολ, αλλά να δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρία.

Η Μπιλμπάο ήταν αυτή που κυκλοφορούσε τη μπάλα στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους, με τον Παναθηναϊκό να αμύνεται και να μένει στην περιοχή του.

Έτσι από πολύ νωρίς ο Ουζουνίδης κάνει την πρώτη του αλλαγή με τον Λουτσιάνο να μπαίνει στη θέση του Άλτμαν και ο Βραζιλιάνος, στην πρώτη του ευκαιρία λίγο έλειψε να κάνει το 2-0. Στο 52’ βρέθηκε από τα δεξιά, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από την εστία του Ερέριν.

ΚΑΜΠΕΣΑΡΟΣ και 2-0

Ότι έγινε με τη Γκαμπάλα επαναλαμβάνεται και με τη Μπιλμπάο. Στο 54’ ο Καμπέσας εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική προσπάθεια του του Λουντ, που πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έδωσε δεξιά του στον Λουσιάνο, ο Μπαλενθιάγκα δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο επερχόμενος Καμπέσας με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Όμως η Μπιλμπάο αντέδρασε και στο 56’ έφτασε κοντά στο 2-1. Ο Ραούλ Γκαρθία έκανε το σουτ από πλάγια θέση και τον Βλαχοδήμο ν’ αποκρούει και να ψάχνει το γκολ για να μπει ξανά στο παιχνίδι.
Στο 61’ οι Βάσκοι απείλησαν ξανά. Μετά από γύρισμα του Μπενιάτ από αριστερά, ο Ραούλ Γκαρθία υπό την πίεση του Κουτρουμπή, πλάσαρε πάνω από το δοκάρι και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει πιο ψύχραιμες αντιδράσεις.

Μπήκε στο παιχνίδι η Μπιλμπάο

Οι Ισπανοί ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας και στο 67’ κατάφεραν να μειώσουν. Μετά από σέντρα του Μουνιαΐν στο δεύτερο δοκάρι, ο Αντούριθ βρέθηκε μόνος του και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.

Λάθος στην άμυνα και στα ίσα το ματς

Όταν δεν έχεις την κατοχή το πληρώνεις. Έτσι μέσα σε τρία λεπτά (70’) η Μπιλμπάο έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από σέντρα του Μπαλενθιάγκα από αριστερά, ο Ντε Μάρκος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-2 και οι «πράσινοι» κατάφεραν να… γκρεμίσουν ότι έχτιζαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Χαζό πέναλτι και ολική ανατροπή

Και τα χειρότερα ήρθαν. Στο 73’ ο Μολέδο έκανε ανόητο πέναλτι κόντρα στον Ινιάκι Γουίλιαμς και ένα λεπτό αργότερα ο Αντούριθ ευστόχησε κάνοντας το 2-3 και μέσα σε τέσσερα λεπτά έγινε η ολική ανατροπή.

Η κατάρρευση του Παναθηναϊκού ήταν τεράστια, καθώς έδειξε ελλιπέστατη συγκέντρωση και έδωσε γήπεδο στους αντιπάλους του και προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το έκανε με το λάθος τρόπο.

Μετά από αρκετή ώρα οι «πράσινοι» δημιούργησαν ευκαιρία με τον Ζέκα στο 75’ να κάνει το σουτ, αλλά πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι «πράσινοι» είχαν αδειάσει τελείως από ψυχολογία και δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα. Παρόλα αυτά στο 85’ έχασε μια καλή ευκαιρία για το 3-3. Σέντρα του Ζέκα στον Δώνη, εκείνος δεν ήταν εκεί που πρέπει και δεν μπόρεσε να πάρει κεφαλιά.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν και ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα για τη ρεβάνς στην Ισπανία, μιας και με το 2-3 δύσκολα ανατρέπεται.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ρέις, Χούλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (84’ Δώνης), Λούντ, Άλτμαν (51’ Λουτσιάνο), Μολίνς (73’ Χατζηγιοβάνης)

Μπιλμπάο: Ερέριν, Λαπόρτε, Μπενιάτ (77’ Μιγκέλ Σαν Χοσέ), Μουνιαΐν, Λεκουέ (57’ Ινιάκι Γουίλιαμς), Ετσέιτα, Ντε Μάρκος, Αντούριθ, Βέσγκα, Ραούλ Γκαρθία, Μπαλενθιάγκα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News