Γιάννης Αϊδινιώτης: Ο ορισμός του προπονητή και της λέξης, Παναθηναϊκός.

Αϊδινιώτης

O γνωστός σε όλους μας Γιάννης Αϊδινιώτης μίλησε στο newspao.gr και τον Θεόδωρο Καραμάτσικο για τον μέλλον της ομάδας πυγμαχίας του Παναθηναϊκού και τις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια για να διατηρείται ο σύλλογος σε τροχιά πρωταθλητισμού. Μίλησε με σκληρή γλώσσα και εκθείασε, όπως συνηθίζει, την σύζυγο του για την ολική του επαναφορά στην στον ίσιο δρόμο της ζωής.

Γιάννης Αϊδινιώτης: Ο ορισμός του προπονητή και της λέξης, Παναθηναϊκός.

Ένας επαγγελματικός χώρος πυγμαχίας, όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο με το βεληνεκές του Παναθηναϊκού. Τι θυσίες χρειάστηκαν από εσάς, για να γίνουν όλα αυτά που βλέπουμε σήμερα;

Υπήρχε όραμα. Όλα αυτά τα είχα δει πριν καλά ακόμα ξεκινήσουν. Η Θύρα 13 πίστεψε σε μένα, γιατί είχε ανοιχτό μυαλό. Δεν θα με δεχόταν ποτέ κανένας άλλος. Μπράβο τους. Ένας εγκαταλελειμμένος χώρος σε άθλια κατάσταση. Φτιάξαμε όλο αυτό που βλέπεις σήμερα με προσωπική εργασία και με την συμπαράσταση φίλων.

Πόσα χρήματα έχει στοιχίσει περίπου η κατασκευή αυτή; Τι στήριξη έχετε όλα αυτά τα χρόνια;

Έχει ξεπεράσει τις 130000 ευρώ. Πάθαμε πρόσφατα και μια μεγάλη ζημιά ύψους 10000 ευρώ με την πλημμύρα και κοιτάμε να ξαναμαζέψουμε τα «σπασμένα».
Στήριξη δεν έχω από κανέναν. Από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ, δεν υπάρχει και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Ο ερασιτέχνης είναι δίπλα μου. Ο κ. Μπαλτάκος παρότι έχει να στηρίξει τόσα τμήματα κάνει ότι μπορεί. Προσπαθεί και τρέχει για μας.

Πόσα περίπου μέλη απαρτίζουν την ομάδα πυγμαχίας του Παναθηναϊκού; Και τι επιτυχίες έχουμε;

Έχουμε πάρα πολλά μέλη αυτή την στιγμή. Το θέμα είναι το αγωνιστικό. Αυτό μας φέρνει διακρίσεις. Έχουμε πάρει τέσσερα πρωταθλήματα σερί. Πήραμε το Elite πέρυσι. Πήραμε την Γ΄που είχαμε να την πάρουμε σαράντα χρόνια. Πήραμε την Β΄. Και φέτος πήραμε το πιο δύσκολο πρωτάθλημα που ήταν όλα εναντίον μας. Κατεβήκαμε να πάρουμε τουλάχιστον πέντε χρυσά με επτά συμμετοχές. Ο ένας μου αθλητής τραυματίστηκε. Άλλος αθλητής μου για προσωπικούς λογούς δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Άλλος ήταν ασυνεπής. Και όλα αυτά γιατί δεν μπορούσαν να καταλάβουν το βάρος της φανέλας. Όταν φοράς την φανέλα του Παναθηναϊκού, δεν φοράς μια οποιαδήποτε φανέλα. Φοράς μια φανέλα με βαριά ιστορία και πρέπει να έχεις πλάτες για να την αντέξεις. Θέλει πάνω από όλα ψυχή.

Γιάννης Αϊδινιώτης: Ο ορισμός του προπονητή και της λέξης, Παναθηναϊκός.

Τι συμβουλές δίνετε στους πρωταθλητές σας;

Δεν θέλω να το βάζουν ποτέ κάτω. Θέλω να χτυπάνε και να σπάνε τον βράχο. Θέλω να έχουν επιμονή και υπομονή.

Τι χρειάζεται να έχει ένας ολοκληρωμένος πυγμάχος πέρα από τα φυσικά του προσόντα και το ταλέντο του; Και πως επαναφέρετε τους πυγμάχους σας όταν του βλέπετε να αποκλίνουν από τον στόχο τους;

Θέλει τρέλα. Στον πρωταθλητισμό δεν υπάρχει λογική. Όταν είσαι πρωταθλητής είσαι μόνος σου. Κινείσαι και βαδίζεις μόνος σου. Όπως γνωρίζετε, ξέρω και τον καλό και τον κακό δρόμο. Οπότε μπορώ να δώσω τις κατάλληλες συμβουλές. Από κει και πέρα όμως ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του. Έχουν αποχωρήσει πολλά παιδιά και άλλα τα έχω διώξει και εγώ ο ίδιος. Έχω την εμπειρία ως προπονητής να ξέρω τις δυνατότητες και το τέλος του καθενός εξ’ αρχής. Πριν από αυτούς.

Ο Θεόδωρος Ριτζάκης;

Η σημαία του συλλόγου. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα σου πει δεν μπορώ. Είναι μπροστά και παρών σε όλα. Του είμαι ευγνώμων. Με στηρίζει και τον στηρίζω.
Μαζί στις νίκες και μαζί στις ήττες. Και συγχαρητήρια για άλλη μια φόρα για το 3ο πρωτάθλημα Ελλάδος που κέρδισε πρόσφατα.

Το μέλλον; Και ποιον αθλητή ξεχωρίζετε αυτή την στιγμή;

Μέλλον υπάρχει και θα ναι σίγουρα καλύτερο. Στόχος είναι να πάμε Ολυμπιάδα. Ο Διονύσης Περδικάρης έχει μέλλον. Τώρα ωρίμασε. Πέρυσι τον είχαν αδικήσει στο πρωτάθλημα και ξαναβρίσκει τα βήματα του. Είχε κερδίσει και του έκλεψαν τον τίτλο.

Πυγμαχία γυναικών;

Εγώ την ξεκίνησα. Δειλά, δειλά. Ήταν κάτι ξένο για όλους. Ο Παναθηναϊκός ήταν σκληρός στο θέμα γυναίκας. Υπήρχαν άλλες νοοτροπίες. Παύθηκαν και προχωράμε δυνατά.

Είχατε διατελέσει και ομοσπονδιακός τεχνικός. Τι είχε συμβεί και είχατε αποχωρήσει;

Ήμουν στα πέτρινα χρόνια. Έγιναν πολλά. Δεν μένω στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός με ενδιαφέρει, όχι η Εθνική. Δεν έχω την νοοτροπία του δημόσιου υπαλλήλου. Έχω μάθει να δουλεύω σκληρά. Να δίνω και χρήματα και χρόνο για τους αθλητές μου. Οι περισσότεροι προπονητές δεν είναι έτσι. Φωνάζουν συνεχώς ότι τους αδικούν και πως του χρωστάνε, αντί να στρωθούν και να δουλέψουν.

Τι επιρροή έχει ασκήσει σε εσάς η γυναίκα σας, την οποία αναφέρετε σε κάθε σας συνέντευξη; Προσωπικά σχέδια για σας;

Την ολική μου επαναφορά την οφείλω στην γυναίκα μου. Μια γυναίκα μου θύμισε ποιος είμαι. Δεν ντρέπομαι να το πω. Να σέβομαι τον εαυτό μου και να γίνομαι καλύτερος για τους άλλους. Να δημιουργώ. Να με έχει ο Θεός καλά για να μπορώ να μαι καλά και για τους άλλους. Πίστευα και πιστεύω στο θεό. Με έχει σώσει δυο φορές, όταν με πυροβόλησαν.Η μοίρα ήταν καλή μαζί μου. Μου έδωσε δεύτερη ευκαιρία. Μηδένισα το κοντέρ και συνεχίζω.

Γιάννης Αϊδινιώτης: Ο ορισμός του προπονητή και της λέξης, Παναθηναϊκός.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και χρήζει αναφοράς είναι οι δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνται οι πράσινοι. Ελέω των άσχημων καιρικών συνθηκών, Ο χώρος του γυμναστηρίου θύμιζε περισσότερο πισίνα, παρά προπονητήριο. Το ταρτάν καταστράφηκε ολοσχερώς και επιβάλλεται να δοθεί άμεσα λύση σε ένα τμήμα του Παναθηναϊκού, που φέρνει συνεχώς επιτυχίες στον σύλλογο.

Συνέντευξη: Θεόδωρος Καραμάτσικος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Γιώργος Μπαλαχάμης
Είμαι Παναθηναϊκός από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα να μαθαίνω πρώτος τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ήρθε στην ζωή μου η αθλητική δημοσιογραφία. Όνειρά μου; Ο Παναθηναϊός... συνέχεια πρωταθλητής και ευρωπαϊκός τελικός στο ποδόσφαιρο. Επικοινωνία: giorgos.balahamis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News