Γι' αυτό ήρθε στον Παναθηναϊκό ο "μαέστρος" Πασκουάλ

Αυτό φοβίζει τον Πασκουάλ

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα “Πράσινη” ο Τσάβι Πασκουάλ , οποίος αναφέρθηκε στους δύσκολους αγώνες του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Φενέρμπαχτσε και επεσήμανε χαρακτηριστικά πως ήρθε στο Τριφύλλι για την κατάκτηση του 7ου πρωταθλήματος Ευρώπης.

Αναλυτικά:

Για τους στόχους του και την φιλοσοφία του στον Παναθηναϊκό: “Δεν καταλαβαίνω τίποτα άλλο, εκτός από τη νίκη. Τίποτα λιγότερο. Το μόνο που σκέφτομαι είναι οι νίκες και οι τίτλοι. Δεν μπορώ να σκεφτώ τη δουλειά μου χωρίς να σκέφτομαι τις νίκες. Αλλιώς θα ήμουν σπίτι μου και θα έκανα κάτι άλλο. Δεν πρόκειται ποτέ να πω ‘Έλα, όλα είναι ΟΚ. Φτάσαμε στα προημιτελικά, είμαστε καλά, παίζουμε με τη Φενέρμπαχτσε και μπορεί να αποκλειστούμε’. Ποτέ! Σκέφτομαι ότι θα παίξουμε το μπάσκετ μας, θα πάμε στο Final 4 και κόντρα σε όποιον κι αν παίξουμε θα κερδίσουμε και θα πάρουμε το ευρωπαϊκό. Είμαι σε έναν σύλλογο με έξι αστέρια και είμαι εδώ για το έβδομο. Αν όχι φέτος, που μπορεί να είναι και φέτος – κανείς δεν ξέρει – θα προσπαθήσω να βοηθήσω το σύλλογο να κατακτήσει έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο”.

Για την μάχη των playoffs κόντρα στην Φενέρμπαχτσε: “Δουλέψαμε πολύ για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας θέλουμε να το κρατήσουμε μέχρι τέλους. Το κοινό μας δίνει τρομερή ενέργεια, είναι κάτι φοβερό, και εμείς πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τα συναισθήματά μας. Όλοι έλεγαν πως ΤΣΣΚΑ, Φενέρ και Ρεάλ θα είναι σίγουρα στο Final 4, για να δούμε τώρα τι θα γίνει… Εμείς θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την πρόκληση που έχω μπροστά μου”.

Για την μάχη των πάγκων κόντρα στον Ζέλιμιρ Ομπραντοβιτς: “Δεν είναι Πασκουάλ – Ομπράντοβιτς, αλλά Παναθηναϊκός – Φενέρ. Δεν έχουμε χειριστήριο για τους παίκτες. Όλοι μαζί κερδίζουμε ή χάνουμε. Έχω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για τον Ζέλικο, έχουμε επικοινωνία και θα συνεχίσουμε να έχουμε ακόμη και μετά το τέλος των αγώνων αυτών. Δεν πρέπει να φοβάσαι κανένα κακό παρελθόν ή να προσπαθείς να δημιουργείς βεντέτα. Λάθος είναι αυτό. Μόνο ένας δρόμος υπάρχει, να κοιτάς μπροστά και να κερδίζεις”.

Για το πως φαντάζεται το μέλλον του στον Παναθηναϊκό: “Δεν φαντάζομαι τι θα γίνει σε 2-3 χρόνια. Το πρώτο που θέλω είναι να είμαστε περήφανοι για τον Παναθηναϊκό. Το δεύτερο να αισθάνονται όλοι πως άπαντες στην ομάδα θα δίνουν πάνω από το 100% για να κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Το τρίτο να έχουμε μα ομάδα που θα χάνει σπάνια και το τέταρτο να βλέπει ο κόσμος μπάσκετ και να ευχαριστιέται. Ο συνδυασμός των δύο τελευταίων δεν είναι εύκολος, αλλά θα το πετύχουμε και νομίζω ότι το βλέπουμε τον τελευταίο μήνα”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News