Γι' αυτά γκρινιάζουν για Βοσκάκη!

[ads]Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε έντονα στην επιλογή του Μιχάλη Βοσκάκη να σφυρίξει την προσεχή αναμέτρηση με την Ξάνθη και το Newspao.gr θυμίζει ορισμένα από τα… κατορθώματά του. Από το παιχνίδι που… κόντεψε να μην τελειώσει στη Λιβαδειά, μέχρι την κόκκινη που έδωσε ενώ είχε λήξει παιχνίδι επειδή τον χαιρέτησαν δια χειραψίας!

Διαιτητικά παρατράγουδα έχουμε παρακολουθήσει… πλείστα όσα στη Superleague. Σε ορισμένα εξ αυτών έχει πρωταγωνιστήσει και ο Ρεθυμνιώτης ρέφερι. Ο ορισμός του Βοσκάκη για την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια, προκάλεσε από χθες την έντονη αντίδραση των «πρασίνων». Πέραν των όσων μπορεί να καταλογίζονται στον ίδιο άλλωστε, βρέθηκε κι από… σπόντα να αποτελέσει την «πέτρα» του σκανδάλου για την αποπομπή του Τσαχειλίδη από τη θέση του υπευθύνου για τους ορισμούς της ΚΕΔ. Ο λόγος; Ότι -σύμφωνα πάντα με τις… κακές γλώσσες- του ζητήθηκε να ορίσει τον Βοσκάκη στο παιχνίδι του Πανιωνίου με τους «πράσινους» στη Νέα Σμύρνη.

Αυτό τελικά δεν συνέβη κι ο 37χρονος διαιτητής έμελλε να βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού τρεις αγωνιστικές αργότερα. Ασχέτως, πάντως, από όσα του καταλογίζουν στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού στον Κρητικό διαιτητή, είναι αναμφίβολα από αυτούς που στο παρελθόν έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις με τα σφυρίγματά τους. Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, θα είναι το δέκατο παιχνίδι το οποίο θα διευθύνει ως πρώτος διαιτητής και η αλήθεια είναι πως η παράδοση μόνο αρνητική δεν είναι για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Μόλις μία ήττα έχει δεχτεί άλλωστε, αλλά… πικρή, το 0-2 από τον ΠΑΟΚ το 2012 στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Παναθηναϊκού με τον Βοσκάκη:

20/05/15 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 0-4
03/05/15 Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 1-1
04/12/14 Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1
04/01/12 Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-1
04/03/12 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-2
20/11/10 Παναθηναϊκός – Ηρακλής 4-2
27/10/10 Κοζάνη – Παναθηναϊκός 0-5 (Κύπελλο)
17/01/10 Παναθηναϊκός – Πανθρακικός 2-0
07/03/10 Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 3-0

Θυμηθείτε ορισμένα μόνο από τα… αρκετά παιχνίδια στα οποία προκάλεσε με τη διαιτησία του ο Μιχάλης Βοσκάκης.

Το… εκπρόθεσμο γκολ του Τζιμπούρ

Από εκεί και πέρα ωστόσο υπάρχουν παιχνίδια τα οποία έχει σημαδέψει με τη διαιτησία του ο Βοσκάκης. Ενα από αυτά που… μνημονεύονται ακόμα, είναι αυτό του Λεβαδειακού με τον Ολυμπιακό, στις 12 Ιανουαρίου 2013. Το φινάλε του αγώνα βρήκε νικητές τους Πειραιώτες με 1-0, με το «χρυσό» γκολ να έρχεται από τον Ραφίκ Τζιμπούρ στο… 97′. Το παράδοξο ωστόσο ποιο ήταν; Οτι ο Ρεθυμνιώτης ρέφερι είxε δώσει πέντε λεπτά καθυστερήσεις!

Με χαιρέτησες; Πάρε κόκκινη!

Η πλέον αμφιλεγόμενη διαιτησία πάντως του Ρεθυμνιώτη πιθανότατα υπήρξε στην αναμέτρηση Βέροια-Άρης, στις 20 Οκτωβρίου 2013, που έληξε με εκτός έδρας νίκη των «κιτρίνων» (0-1). Το παιχνίδι τελείωσε με 15 κίτρινες κάρτες, αλλά και τρεις κόκκινες, όλες μάλιστα (οι κόκκινες) για παίκτες του Άρη. Οχι μόνο αυτό, αλλά ήρθαν και στις καθυστερήσεις του αγώνα, η μία δε μετά το τελευταίο σφύριγμα! Αρχικά αποβλήθηκαν οι Οικονομόπουλος, Αγκάνθο, αλλά η πλέον μυθική απόφαση αφορά στη δεύτερη κίτρινη στον Ρούμπεν Πουλίδο όταν το ματς τελείωσε. Ο λόγος; Επειδή ο Ισπανός πήγε να τον χαιρετήσει! Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι θεώρησε ειρωνική την κίνησή του .Στο ίδιο ματς δε, ο Βοσκάκης απέβαλε και τον προπονητή τερματοφυλάκων του Αρη. Σημειωτέον την αμέσως επόμενη αγωνιστική οι Θεσσαλονικείς έδιναν «τελικό» παραμονής με τον Πλατανιά στο «Βικελίδης» και ηττήθηκαν με 2-1…

«Είστε χωριάτες»!

Ο Κρητικός ρέφερι ωστόσο έχει καταφέρει να κάνει έξαλλους και τους συντοπίτες του, σε παιχνίδι της φετινής μάλιστα σεζόν για το Κύπελλο της τοπικής ΕΠΣ ανάμεσα στον Ερμή Ζωνιανών και την Επισκοπή, ομάδα του Ρεθύμνου. Οι παίκτες του Ερμή κατήγγειλαν -σύμφωνα με το «prismasport»- ότι ο Βοσκάκης του έλεγε «χωριάτες», ενώ φέρεται να είπε παράλληλα σε ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από τη Superleague την απίστευτη ατάκα: «Πού παίζεις, τοπικό παίζεις… Εγώ σφυρίζω Superleague»!

Φωνές Ξάνθης με Ολυμπιακό

H Ξάνθη, την οποία ο Βοσκάκης θα σφυρίξει στο μεθαυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό, είχε έντονα παράπονα από τον συγκεκριμένο ρέφερι στο παιχνίδι του περασμένου Ιανουαρίου (11/1/15) με τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια, όπου ηττήθηκε με 3-1 στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα. Κι αυτό γιατί το 0-1 προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ, ενώ οι Ακρίτες φώναζαν και για το σημείο όπου στήθηκε το τείχος. Αξιοσημείωτο, πάντως, πως ο παρατηρητής Χρήστος Γενναίος του έδωσε τα εύσημά του για τη διαιτησία του.

Το πέναλτι του Βύντρα

Τη σεζόν 2011-12, ο Παναθηναϊκός είχε διαμαρτυρηθεί ξανά έντονα για τον Μιχάλη Βοσκάκη. Συγκεκριμένα επρόκειτο για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, το πρώτο μετά τη χειμερινή διακοπή που έληξε με 1-1, φωνάζοντας για πέναλτι στον Βύντρα, με το ριπλέι -όπως φαίνεται μετά το 2:00 του βίντεο- μάλλον να δικαιώνει τους «πράσινους».

Η μοναδική ήττα

Την ίδια σεζόν, τον Μάρτιο του 2012, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο άδειο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ (είχε τιμωρηθεί για επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο της Λιβαδειάς τρεις αγωνιστικές νωρίτερα), βρίσκεται στο +2 από τον Ολυμπιακό και η ήττα με 2-0 δίνει το… σύνθημα για την κατάρρευσή του και την απώλεια του τίτλου. Οι «πράσινοι» είχαν διαμαρτυρηθεί για πέναλτι μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά και για τη φάση εκείνου που κέρδισε ο Δικέφαλος θεωρώντας ότι υπήρξε οφ σάιντ, εκφράζοντας την οργή τους μετά το τέλος του αγώνα.

«Πυρά» Ξάνθης και Λουτσέσκου

Το πιο πρόσφατο παιχνίδι σε επίπεδο Superleague στο οποίο προκάλεσε αντιδράσεις ο Βοσκάκης, ήταν αυτό του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη (2-1) τον περασμένο Απρίλιο. «Εμείς λέμε να πάμε να Βοσκήσουμε όλοι μαζί. Εσείς τι λέτε; Λέτε να άλλαξε ο λύκος μαντρί;», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι Ακρίτες, ενώ ο Λουτσέσκου είχε πει μεταξύ άλλων μετά το τέλος του αγώνα πως: «Δεν θέλω να κάνω σχόλια για διαιτησία, πάντα γίνονται λάθη κι από την μία αλλά και από την άλλη πλευρά, αλλά σήμερα είμαι απογοητευμένος γιατί ο διαιτητής δεν σεβάστηκε την δουλειά μας».

«Να μαζέψουν εκείνους, οι οποίοι ‘βόσκουν’»

Στη μακρά λίστα των ομάδων που έχουν εκφράσει τα παράπονα τους για τον Βοσκάκη, βρίσκεται και ο Ηρακλής, που είχε εκδώσει ανακοίνωση για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (4-2) στις 20/11/10 κυρίως για την κόκκινη στον Σολτάνι στο 90′ είχε ήδη βέβαια διαμορφωθεί το τελικό σκορ, αλλά και για όσα φέρονται να του έλεγαν οι παίκτες του Τριφυλλιού. Οι Θεσσαλονικείς ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Από τον αγώνα της Τρίπολης αναγκαστήκαμε να επισημάνουμε στους αρμοδίους να μαζέψουν εκείνους, οι οποίοι ‘βόσκουν’ με μια σφυρίχτρα στο στόμα και τις κάρτες στο χέρι. Σήμερα διαπιστώσαμε ότι ο ίδιος διαιτητής, στον οποίο αναφερόμασταν, όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά είναι και επικίνδυνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς του είναι αδύνατο να απονείμει, έστω και στοιχειωδώς, διαιτητική δικαιοσύνη, ενώ εκδηλώνει προφανή παραληρήματα εμπάθειας έναντι συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, δεχόμενος, αυτός και οι συνεργάτες του να τους προσβάλλουν, σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης οι παίκτες των γηπεδούχων, κάνοντας ότι δεν ακούνε, μέχρι να προκύψει η ‘επίδειξη αυστηρότητας’ και ουσιαστικά ανοησίας και ανικανότητας στην εκπνοή του αγώνα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News