Φέρθηκε σαν... ιπόττης

Φέρθηκε σαν... ιπόττης

Η κούραση ήταν μεγάλη, αλλά ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν… πτοείται. Οι “πράσινοι” παίζοντας μεστά και χωρίς να εντυπωσιάσουν πήραν τη νίκη με 73-82 κόντρα στον Κολοσσό στη Ρόδο και συνεχίζει το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα από τις αρχές Νοέμβρη και μετά.

Στο πρώτο ημίχρονο οι “θαλασσί” έβαλαν δύσκολα στο Τριφύλλι, μιας και ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί κει εκμεταλλεύτηκαν τα κενά διαστήματα που υπήρχαν. Όμως στο τρίτο δεκάλεπτο ο Κυπελλούχος έβαλε μυαλό και “ξεμπούκωσε” και από κει και μετά το ματς έγινε τυπική διαδικασία.

Μετά από αρκετό καιρό οι “πράσινοι” είχαν πλουραλισμό στην επίθεση. Ο Τζέιμς με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, με τους 15 να τους σημειώνει στο δεύτερο ημίχρονο, Σίνγκλετον και Γκάμπριελ με 12 και Καλάθης με 11π. ήταν οι κορυφαίοι για το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλο, Γκάμπριελ και Σίνγκλετον ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό και από τα πρώτα λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου οι “πράσινοι” είχαν πάρει τα ηνία με 1-8 στο 3′, έχοντας απόλυτα ποσοστά.

Το Τριφύλλι έπαιζε πολύ καλή άμυνα, ενώ είχε πολύ καλά ποσοστά και στα σουτ (6/7 (85%)) και οι Γκάμπριελ και Σίνγκλετον ήταν εξαιρετικοί και στα μιστά της περιόδου ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους 10 (7-17), αλλά οι “θαλασσί” αντέδρασαν και έριξαν το σκορ.

Στο 8′ ο Πασκουάλ έβαλε τους Ρίβερς και Μπουρούση στο παρκέ, ενώ δε δίσταζε να αλλάξει πρόσωπα, παρόλο που οι γηπεδούχοι ήταν στο -3 (18-21), ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου, με τον Κολοσσό να τρέχει ένα επιμέρους 11-4, καθώς η άμυνα χαλάρωσε και έτσι ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 22-25, αλλά από το 6′ και μετά οι Ροδίτες ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο.

Το σερί του Κολοσσού συνεχιζόταν και στο 12′ το σκορ πήγε στα ίσα (27-27) και οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό και έβαλαν δύσκολα στους “πράσινους”, που έκαναν λάθη τόσο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα οι “θαλασσί” πήραν την πρωτοκαθεδρία με 32-29, με το σερί να ανέρχεται στο 10-4.

Ήταν φανερό πως οι παίκτες του Πασκουάλ είχαν επηρεαστεί από το γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων, αλλά από το 3/3 στα τρίποντα, πήγε στο 4/9, ενώ μετά από πολλά παιχνίδια τα δίποντα αρκετά περισσότερα, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να χτυπήσουν στη ρακέτα.

Το ματς έγινε δυνατό και ο Κολοσσός έφτασε γρήγορα στα πέντε φάουλ και έδωσε ευκαιρία στο Τριφύλλι να πάει στη γραμμή των βολών. Οι Ρίβερς και Τζέιμς έδωσαν ξανά το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό (36-41) στο 16′ και το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά και συνεχή ρυθμό.

Με τις βολές Εξάστερος κατάφερε μεν να ανεβάσει το προβάδισμα του (38-44), αλλά είχε φτάσει στα 6 λάθη και με χαλάρωση στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στον Κολοσσό να φέρει το ματς στα ίσα (44-44) στα 52” πριν το τέλος του ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα στα αποδυτήρια με το σκορ στο 46-46.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα σερί 6-0, με την έναρξη του γ’ δεκαλέπτου και με δύο σερί τρίποντα του Φελντέιν ανέβηκε η διαφορά για μία ακόμα φορά στους 10 (48-58) στο 23′, ενώ για δύο λεπτά περίπου δεν είχε σημειωθεί καλάθι, με τις δύο ομάδες να παίζουν κάτι σαν μπάσκετ.

Από το 2-12 των “πρασίνων” στα πρώτα λεπτά της περιόδου, ο Κολοσσός ισορρόπησε στη συνέχεια και στο 28′ μείωσε εκ νέου στο 55-61, αλλά οι Καλάθης και Μπουρούσης με προσωπικούς πόντους διαμόρφωσαν το 55-64, που ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Το Τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε την κούραση των γηπεδούχων και με 5 πόντους από τους Φώτση και Τζέιμς, έκανε το 58-71 στο 33′ και κάπου εκεί η σεμνή τελετή στη Ρόδο έλαβε τέλος. Ο Τζέιμς είχε πάρει… φωτιά και έβρισκε συνεχώς τρόπους για να “τρυπά” στην άμυνα του Κολοσσού.

Από την άλλη ο Πασκουάλ, φρέσκαρε συνεχώς τα πρόσωπα, αλλά η ουσία δεν άλλαζε και ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε τη νίκη με 73-82

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 46-46, 55-64, 73-82

Φέρθηκε σαν... ιπόττης

Περισσότερα σε λίγο…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News