Νέα ελληνορωσική μάχη και 7 ακόμη δυνατά παιχνίδια.

euroleague-2016-17

Το στοιχηματικό ενδιαφέρον στη φετινή Ευρωλίγκα ολοένα και αυξάνεται μετά το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών. Το bet-on-arme.com θα σας κάνει την ανάλυση των 8 περασμένων παιχνιδιών της 4ης αγωνιστικής, αλλά θα σας δώσει και τα δικά του προγνωστικά στοιχήματος ενόψει των 8 ερχόμενων παιχνιδιών για την 5η αγωνιστική του ομίλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Ίσως και το ντέρμπι της αγωνιστικής, με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης (21:00), καθώς ο φετινός και φιλόδοξος Ολυμπιακός (3-1) θα υποδεχθεί στο ”καυτό”, όπως αναμένεται, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας (4-0).

Μετά από το νωθρό ξεκίνημά του στον όμιλο της φετινής ανανεωμένης Euroleague, ο Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του και να θέλει να αφήσει ανεξίτηλο το ίχνος του στη φετινή Ευρωλίγκα, όπως φάνηκε και στην περασμένη αγωνιστική.

Οι ”ερυθρόλευκοι” είχαν δύσκολο έργο να αντιμετωπίσουν, καθώς φιλοξενούνταν στη Βιτόρια από την Μπασκόνια, η οποία λίγα βράδια πριν, είχε κερδίσει μέσα στη Μαδρίτη τη Ρεάλ με 87-91. Ο πειραιώτικος σύλλογος, όμως, έδειξε ότι διαθέτει ομάδα από μέταλλο, καθώς δραπέτευσε επιτυχώς από την έδρα της Μπασκόνια, την οποία και κέρδισε με σκορ 90-95 σε ένα ωραίο ματς.

Η καθοριστική ευστοχία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα, αλλά και η συνολική συμβολή παικτών, όπως οι Μάντζαρης (17π., 3ρ., 1ασ.), Σπανούλης (15π., 15ασ.) και Παπανικολάου (15π., 3ρ.), φαίνεται πως ήταν το κλειδί στην κλειδαριά που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να τα καταφέρει. Οι πανηγυρισμοί, όμως, πρέπει να κοπάσουν, διότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν αστειεύεται και οι ”ερυθρόλευκοι” πρέπει να εστιάσουν καθαρά σε αυτό το παιχνίδι, ώστε να υποχρεώσουν το ρώσικο σύλλογο στην πρώτη του ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα.

Στην αντίπερα όχθη, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποδεικνύει περίτρανα για ποιο λόγο κρατά τα σκήπτρα του Πρωταθλητή Ευρώπης. Μέχρι στιγμής, είναι, κυριολεκτικά, ομάδα 4Χ4 και δείχνει ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει με τη φόρα που έχει πάρει στο φετινό όμιλο. Τελευταίο (μέχρι το επόμενο) κατόρθωμα για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι αυτό που πέτυχε στον εμφύλιο της Ρωσίας, καθώς διέσυρε την ουραγό του ομίλου, Ούνιξ Καζάν με σκορ 98-80.

Όλοι οι παίκτες της ομάδας συνεισέφεραν πολύ ή λίγο, αλλά αν κάποιος πρέπει να πάρει τη δόξα του ”αρχιμαέστρου”, αυτός είναι σίγουρα ο Μίλος Τεόντοσιτς, διότι με 16 πόντους, 10 ασίστ και 1 ριμπάουντ, φάνηκε ότι υπήρξε φόβητρο για τον αντίπαλό του. Πλέον, η ομάδα της Μόσχας εστιάζει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και ποντάρει πολλά στο γεγονός ότι αφενός ο Δημήτρης Ιτούδης γνωρίζει τη νοοτροπία του ελληνικού μπάσκετ και αφετέρου ο Μίλος Τεόντοσιτς αγωνιζόταν στους ”ερυθρόλευκους”, με αποτέλεσμα να έχει μάθει τα υπέρ της ομάδας, αλλά και τα αδύναμα σημεία της. Αν η ΤΣΣΚΑ αποδράσει επιτυχώς και από το Φάληρο, θα συνεχίσει να παίζει το βιολί της στην κορυφή του ομίλου, βγάζοντας εύηχες ρώσικες μελωδίες.

Εκτίμηση: Δύο μεγάλες ομάδες σε μια πραγματική τιτανομαχία. Το παιχνίδι θα είναι μοιρασμένο, αλλά η ΤΣΣΚΑ δείχνει ελαφρώς πιο έτοιμη να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό, και για αυτό το λόγο θα της πιστωθεί ένα μικρό αβαντάζ για τη μεταξύ τους αναμέτρηση.

 

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το έντονο ελληνικό ενδιαφέρον συνεχίζεται και, συγκεκριμένα, αφορά το παιχνίδι που θα δώσει ο Παναθηναϊκός (3-1) το βράδυ της Παρασκευής (19:45) στην ”Abdi Ipekci Arena” απέναντι στην Αναντολού Εφές (1-3).

Η Αναντολού Εφές έδειξε ότι ακόμα μπορεί να συνυπολογίζεται με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου στον μπασκετικό χάρτη της Euroleague, καθώς άνοιξε λογαριασμό και πήρε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα για φέτος, το οποίο, μάλιστα, ήταν και εκτός έδρας. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς πέρασε με πολύ περιπετειώδη τρόπο από την έδρα της Νταρουσάφακα, στον έναν εκ των δύο τούρκικων εμφυλίων της 4ης αγωνιστικής, κερδίζοντας με το υπέρ της 79-84 και γυρνώντας μέχρι και από το -13 (50-37).

Οι ΝτεΣον (17π., 4ρ.), Χάνεϊκατ (12π., 9ρ., 2ασ.) και Ερτέλ (15π., 1ρ., 9ασ.) ξεχώρισαν και μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Εφές βλέπει ξανά μια ανοιχτή πόρτα για το μέλλον της στη διοργάνωση. Με αυτή την αύρα θα προσπαθήσει να τα καταφέρει και κόντρα στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να φανεί ότι επρόκειτο μόνο για ένα κακό ξεκίνημα και ότι η ομάδα αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο.

Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, βλέπει τα καλά της Πασκουαλικής εποχής του, διότι η ομάδα παρουσιάζει φανερά σημάδια ανόδου και ανάκαμψης σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο πολύπειρος τεχνικός συνέχισε το μικρό μεν, αλλά επιθυμητό σερί του και προσπέρασε επιτυχώς και το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Οι ”πράσινοι”, με ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και λίγο πιο χαλαρό δεύτερο, έκαναν το καθήκον τους και επικράτησαν με 70-59 του σέρβικου συλλόγου. Σε πολύ καλή βραδιά ήταν ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ. Επίσης, αποτελεσματικοί υπήρξαν και οι Νικ Καλάθης (16π., 6ρ., 5ασ.) και Γιάννης Μπουρούσης (12π., 8ρ.). Με την ίδια, ή και με ακόμη καλύτερη συνταγή, ο Παναθηναϊκός θα κάνει το γειτονικό ταξίδι μέχρι την Τουρκία, έχοντας την προσδοκία ότι δε θα φύγει από εκεί με άδεια χέρια.

Εκτίμηση: Ο Παναθηναϊκός, αυτή τη στιγμή, είναι πιο οχυρωμένος και καλοσχηματισμένος σύλλογος από την Εφές, κάτι που του καθιστά εφικτό να έχει πιο πολλά φόντα από τους γηπεδούχους να πάρει τους πολύτιμους για αυτόν βαθμούς. Πάμε στοίχημα με το διπλό.

 

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ

Το βράδυ της Τετάρτης (20:00) η Φενερμπαχτσέ (4-0) υποδέχεται την Ούνιξ Καζάν (0-4) σε ένα παιχνίδι που για πολλούς είναι προβλέψιμο, αλλά δεν παύει να είναι πολλά υποσχόμενο.

Η Φενερμπαχτσέ… το βιολί της. Δε σταματά ποτέ και πουθενά και αυτό οδηγεί την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να μοιράζεται την κορυφή του ομίλου, παρέα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε μια κατάσταση που θυμίζει τον περσινό τελικό, αλλά και τις σχέσεις Ζοτς-Ιτούδη, που υπήρξαν κάτι παραπάνω από σχέσεις δασκάλου-μαθητή.

Στα αγωνιστικά, τώρα, η Φενερμπαχτσέ αγωνίστηκε στο δεύτερο τούρκικο εμφύλιο της αγωνιστικής και, συγκεκριμένα, στην έδρα της Γαλατασαράι, από την οποία και πέρασε σαρωτικά με το ευρύ 87-103 και έναν Κώστα Σλούκα, ο οποίος ήταν ο μαέστρος της ομάδας με συνολική συγκομιδή 24 πόντων, 1 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Την ορχήστρα πλαισίωσαν οι Ντίξον (22π., 2ρ., 1ασ.) και Ούντο, με το double-double που πραγματοποίησε (21π., 13ρ, 2ασ.). Η Φενερμπαχτσέ έχει μόνο καλά να κρατήσει από τον τούρκικο εμφύλιο και θα προσπαθήσει να διευρύνει το σερί της και στο γήπεδό της με ένα ξέσπασμα απέναντι στην Ούνιξ Καζάν.

Η Ούνιξ Καζάν συνεχίζει να απογοητεύει με τις εμφανίσεις της και, ενώ φαίνεται να είναι νωρίς ακόμα για να βγουν συμπεράσματα, δείχνει να φλερτάρει επικίνδυνα με τη δεύτερη οκτάδα που οδηγεί στον αποκλεισμό. Η ομάδα του Πασούτιν έχασε άλλη μια φορά, αλλά αυτή η ήττα της ήταν εντός προγράμματος, διότι αγωνίστηκε σε μια πολύ δύσκολη έδρα και με μια πολύ δύσκολη ομάδα, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την οποία και ηττήθηκε με σκορ 98-80.

Ο Λάνγκφορντ είναι ο μόνος παίκτης που μπορεί να διασωθεί από το συγκεκριμένο ναυάγιο, διότι με 36 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ στο ενεργητικό του, μόνο κακή εμφάνιση δεν μπορεί να του πιστωθεί ότι έκανε. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μόνο καλό που κρατά ο Πασούτιν.

Ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται παρελθόν και η Ούνιξ Καζάν, η οποία θα αγωνιστεί σε άλλη μια δύσκολη έδρα, αυτή της Φενέρ, θέλει να φύγει με τους πολύτιμους βαθμούς από την Τουρκία, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό για πολλούς.

Εκτίμηση: Ίσως το πιο καταφανές παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής, σε ότι αφορά τα προγνωστικά. Η Φενερμπαχτσέ είναι πρωτοπόρος και γηπεδούχος, ενώ η Ούνιξ Καζάν είναι φιλοξενούμενη και ουραγός. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Στο παιχνίδι που θα ανοίξει την 5η αγωνιστική του ομίλου το βράδυ της Τετάρτης (19:45), Μακάμπι Τελ Αβίβ (2-2) και Μπαρτσελόνα (2-2) θα λύσουν τις διαφορές τους, για μια θέση στην οκτάδα των πλέι οφ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αρχίζει σιγά σιγά και αποδεικνύει το μέγεθος του μπασκετικού της ονόματος, διότι αναπληρώνει τα χαμένα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών. Μετά το 98-92 επί της Γαλατασαράι στο Ισραήλ, η ομάδα του Ραμί Χαντάρ πήρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ροζ φύλλο αγώνα, και, μάλιστα εκτός έδρας. Αναλυτικότερα, ο εκπρόσωπος του Ισραήλ στη διοργάνωση άφησε το στίγμα του στο Κάουνας, κερδίζοντας τη Ζαλγκίρις.

H συνεισφορά των Γκάουντλοκ (18π., 1ρ., 2ασ.) και Σμιθ (17π., 4ρ., 2ασ.) ήταν αρκετή για να αποδράσει η Μακάμπι με το υπέρ της 74-87 και να μπει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η διαφορά είναι και αυτή που με τη σειρά της έπαιξε κάποιο ρόλο, διότι το +13, δίνει μεγάλο αβαντάζ στην ομάδα του Τελ Αβίβ να διαχειριστεί την υπέρ της διαφορά, όταν έρθει η ώρα να συναντηθούν οι δύο ομάδες στο Ισραήλ.

Στην 5η αγωνιστική, λοιπόν, η ομάδα του Χαντάρ επιστρέφει στο σπίτι της, για να υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα, θέλοντας να συνεχίσει να παίρνει τα καλά αποτελέσματα και να δείξει στους φίλους της ότι μόνο το ξεκίνημα ήταν κακό και ότι είναι απόλυτα έτοιμη για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Η Μπαρτσελόνα, που μετά από πολλά χρόνια, αγωνίζεται με νέο προπονητή, δεν έχει δείξει ακόμα το 100% των δυνατοτήτων της, αλλά σίγουρα προσπαθεί και όπως έδειξε στην προηγούμενη αγωνιστική, μπορεί να παίρνει και υπέρ της αποτελέσματα. Για την 4η αγωνιστική, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα υποδέχθηκε στο ”Παλάου Μπλαουγκράνα” την Μπάμπεργκ, η οποία τη δυσκόλεψε αρκετά στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι, όμως, ανταπεξήλθαν στις ανάγκες της αναμέτρησης, αλλά και στις απαιτήσεις της βαθμολογίας του ομίλου, και πήραν το ματς με το μέρος τους. Η παρουσία του Στράτου Περπέρογλου στον αγωνιστικό χώρο ήταν πολύ δυνατή, καθώς πέτυχε 11 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ. Βέβαια, από τους ισχυρότερους κρίκους για την ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν ο Ράις, με συνολική συγκομιδή 18 πόντων, 1 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Σημαντικές είναι, όμως, οι απουσίες των Ναβάρρο, Ντόλμαν και Ρίμπας, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην Μπάρτσα.

Μετά από αυτό το θετικό αποτέλεσμα, η Μπαρτσελόνα προετοιμάζεται ψυχολογικά, αλλά και αγωνιστικά για το ταξίδι στο Ισραήλ και το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, από το οποίο μοναδικός στόχος είναι η επιτυχής απόδραση και η κατάκτηση των πολυπόθητων βαθμών.

Εκτίμηση: Αυτή τη στιγμή, οι δύο ομάδες είναι στο ίδιο περίπου αγωνιστικό επίπεδο. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως, έχει το επιπλέον ατού της καυτής εξέδρας της και αυτός είναι ένας παράγοντας που την καθιστά φαβορί έναντι των ”μπλαουγκράνα”.

 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Το βράδυ της Πέμπτης (22:00), το ”Παλάθιο ντε λος Ντεπόρτες” ανοίγει τις πύλες του για τη διεξαγωγή ενός ενδιαφέροντος αγώνα, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης (3-1) και τη Γαλατασαράι (0-4).

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι από τις ομάδες που γλυκοκοιτάζει την πρόκριση στην οκτάδα των πλέι οφ και προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να δείχνει την αξία του υλικού της. Μετά από το απρόσμενο εντός έδρας στραβοπάτημα από την Μπασκόνια στην 3η αγωνιστική, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, κάνοντας ”επίδειξη μόδας” στο Μιλάνο, αφού επικράτησε της τοπικής Αρμάνι με σκορ 90-101.

Πολυτιμότερος παίκτης του παιχνιδιού στο Mediolanum Forum ήταν με διαφορά ο Άντονι Ράντολφ, ο οποίος πέτυχε το προσωπικό του double-double, με 20 πόντους, 14 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Επίσης, για την ομάδα του Λάσο ξελάσπωσαν με θυελλώδη επιτυχία και οι Σέρχιο Γιουλ (18π., 1ρ., 6ασ.) και Οθέλλο Χάντερ (18π., 5ρ., 1ασ.). Με το ηθικό να είναι ακμαιότατο, η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να προσφέρει σκορ και θέαμα στον κόσμο της, για να παραμείνει στα καλά αποτελέσματα, αλλά και για να παραμένει όσο ψηλότερα γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα.

Σε ακριβώς αντίθετη μοίρα βρίσκεται η Γαλατασαράι, η οποία ακόμα δεν έχει πανηγυρίσει στη φετινή Ευρωλίγκα και αγγίζει τη χαμηλότερη θέση της βαθμολογίας παρέα με την Ούνιξ Καζάν. Η ομάδα του Αταμάν προέρχεται από τον εντός έδρας τούρκικο εμφύλιο με τη Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς και την ήττα με σκορ 87-103 από τον Κώστα Σλούκα και την παρέα του.

Οι Ντέι (16π., 1ρ., 1ασ.) και Σμιθ (15π., 1ρ., 3ασ.) έκαναν απέλπιδες προσπάθειες για να σώσουν την παρτίδα για την ομάδα τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για τη Γαλατά να φεύγει ξανά με το κεφάλι σκυμμένο και να θέλει να σπάσει το ρόδι μέσα στη Μαδρίτη, απέναντι στη Ρεάλ.

Εκτίμηση: Οι πιο πολλές προβλέψεις πάνε με το μέρος της Ρεάλ Μαδρίτης, διότι η καλή αγωνιστική της κατάσταση, σε συνδυασμό με την έδρα της, αλλά και την απογοητευτική πορεία του αντιπάλου της, της δίνουν πολλές πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα, που δεν αποκλείεται να αποκτήσει και ευρεία διαφορά.

 

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Το βράδυ της Πέμπτης (21:00) θα αναμετρηθούν η μοναδική εκπρόσωπος του γερμανικού μπάσκετ, Μπάμπεργκ (1-3) με την αντίστοιχη του ιταλικού μπάσκετ, Αρμάνι Μιλάνο (2-2), σε ματς που η κάθε ομάδα θέλει να κερδίσει, η καθεμία για δικούς της λόγους.

Eκτός από το εντός έδρας παιχνίδι με την Ούνιξ Καζάν, το οποίο κέρδισε, η Μπάμπεργκ έχει 3 ήττες στη διοργάνωση και βρίσκεται στη δεύτερη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα, η οποία στέλνει την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι πίσω στη Γερμανία. Το τελευταίο παιχνίδι της γερμανικής ομάδας ήταν η ήττα της με 78-74 από την Μπαρτσελόνα στο ”Παλάου Μπλαουγκράνα”. Σε αντίθεση με το ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Ζήσης δε συνεισέφερε ιδιαίτερα στις ανάγκες της ομάδας του, μενοντας στους 4 πόντους.

Αντίθετα, οι Κοζέρ και Τάις πήραν την ομάδα από το χέρι, διότι πέτυχαν αμφότεροι 38 (19 έκαστος) από τους 74 (έναν πόντο παραπάνω από τους μισούς) πόντους της. Η παρουσία της Μπάμπεργκ στη Βαρκελώνη δεν ήταν κακή, διότι πίεσε αρκετά την Μπαρτσελόνα, η οποία πήρ δύσκολα το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Τρινκιέρι, λοιπόν, καλείται να αντιμετωπίσει ομάδα της πατρίδας του και οι παίκτες προετοιμάζονται κατάλληλα για μία αναμέτρηση, η οποία είναι σπουδαίας σημαντικότητας για την Μπάμπεργκ.

Η Αρμάνι Μιλάνο, από την πλευρά της, έχει μια πορεία στη διοργάνωση, που δεν είναι εντυπωσιακή, αλλά σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί αξιοπρεπής. Η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα υποδέχθηκε στο Mediolanum Forum την πολυνίκη ομάδα του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία και ηττήθηκε με το εναντίον της 90-101. Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πίσω στο σκορ, αλλά υπήρχαν ορισμένα χρονικά διαστήματα, που έφερναν το παιχνίδι πιο κοντά στα μέτρα τους, αγχώνοντας τη Ρεάλ.

Η Αρμάνι, με τη λήξη του αγώνα, δεν τα κατάφερε, αλλά ο τρόπος παιξίματος του Ρίκι Χίκμαν (19π., 4ρ., 5ασ. και του Ράκιμ Σάντερς (16π., 6ρ., 2ασ.) είναι από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του ιταλικού συλλόγου. Με πίστη για το αποτέλεσμα, η ομάδα από το Μιλάνο θα φιλοξενηθεί από την Μπάμπεργκ και θέλει η έκβαση του παιχνιδιού να την ευνοήσει.

Εκτίμηση: Ένα καλό παιχνίδι σε ότι αφορά τα προγνωστικά, με την Αρμάνι Μιλάνο να έχει δείξει στοιχεία πιο έτοιμης ομάδας για τον προσεχή αγώνα και να έχει περισσότερες πιθανότητες να φύγει με αυτό που ζητά.

 

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Στο παιχνίδι που θα ρίξει την αυλαία της 5ης αγωνιστικής, ο Ερυθρός Αστέρας (2-2) θα υποδεχθεί την Μπασκόνια (2-2), ενώ αξίζει να παρατηρηθεί ότι και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες από τους ελληνικούς εκπροσώπους της διοργάνωσης.

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι από τις ομάδες που έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους στη φετινή Ευρωλίγκα. Γι’ αυτό, άλλωστε, βρίσκεται περίπου στη μέση της σχετικής βαθμολογίας. Tην περασμένη Παρασκευή, ο σύλλογος από τη Σερβία ηττήθηκε στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από τον Παναθηναϊκό του Τσάβι Πασκουάλ με σκορ 70-59. Το παράξενο της όλης υπόθεσης είναι ότι ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν ο πρώην ”πράσινος”, Όγκνιεν Κούζμιτς, ο οποίος πέτυχε το προσωπικό του double-double με 15 πόντους και ισάριθμες ασίστ.

Ο Ράντονιτς προετοιμάζει τους παίκτες του για την επόμενη δοκιμασία. Συγκεκριμένα, ο Ερυθρός Αστέρας, μετά την Μπαρτσελόνα, υποδέχεται δεύτερη ισπανική ομάδα, την Μπασκόνια και θέλει η κατάληξη αυτού του παιχνιδιού να είναι η ίδια με την αντίστοιχη κατάληξη στο ματς με τους ”μπλαουγκράνα”.

Η Μπασκόνια βρίσκεται σε παρόμοια αγωνιστική κατάσταση με τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς με τα αγωνιστικά της σκαμπανεβάσματα, βρίσκεται στην τελευταία θέση της πρώτης οκτάδας του ομίλου. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο προέρχεται από την ήττα με 90-95 από τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι, όπου η Μπασκόνια έπαιξε καλά και είχε μεγάλη ικανότητα, ειδικά στα σουτ 3 πόντων, αλλά υποκλίθηκε στο ερυθρόλευκο ταμπεραμέντο.

Ο Σενγκέλια δυσκόλεψε το βράδυ του Ολυμπιακού, καθώς πέτυχε 20 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ. Ο σύλλογος από τη Βιτόρια εξετάζει τις δυσκολίες, αλλά και τις παγίδες που κρύβει η έδρα του Ερυθρού Αστέρα, διότι δε θα ταξιδέψει μέχρι τη Σερβία για να ”χαζέψει” τα αξιοθέατα της χώρας αυτής, αλλά για να παίξει σοβαρό και μυαλωμένο μπάσκετ.

Εκτίμηση: Όπως προαναφέρθηκε, οι δύο ομάδες κρύβουν εκπλήξεις στα παιχνίδια τους. Όμως, αν αναλογιστούμε και το υλικό της κάθε ομάδας, η Μπασκόνια δείχνει να διαθέτει ελαφρώς καλύτερο και αυτό την καθιστά φαβορί, σύμφωνα με την πρόβλεψη του site μας.

 

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Last but not least, ο αγώνας που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Παρασκευής (19:00) στο Κάουνας, ανάμεσα στην τοπική Ζαλγκίρις (1-3) και τη φιλόδοξη Νταρουσάφακα (2-2).

Η γηπεδούχος του προσεχούς παιχνιδιού, Ζαλγκίρις Κάουνας δεν εμφανίζεται ικανοποιημένη από τις ως τώρα εμφανίσεις που έχει δώσει στα 3 από τα 4 προηγούμενα παιχνίδια. Την προηγούμενη φορά, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έπαιξε ξανά στο Κάουνας, υποδεχόμενη τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το ματς δεν κύλησε με το ρυθμό που επιθυμούσαν οι γηπεδούχοι, καθώς έχασαν με σκορ 74-87. Η Ζαλγκίρις έκανε 16 λάθη στο παιχνίδι με τη Μακάμπι, αλλά ο Λούκας Λεκαβίτσιους έκανε ελάχιστα, ίσως και κανένα.

Με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, μόνο ”ευχαριστώ” και ”μπράβο” μπορεί να εισπράξει από το Λιθουανό προπονητή του. Αν ο σύλλογος από το Κάουνας θέλει να συνεχίσει να ονειρεύεται ευρωπαϊκή εδραίωση, που προφανώς και το θέλει, θα πρέπει να σοβαρευτεί και να έχει στο μυαλό της μόνο ένα αποτέλεσμα απέναντι στο εμπόδιο της Νταρουσάφακα.

Πηγαίνοντας στην πλευρά του φιλοξενούμενου, η Νταρουσάφακα δείχνει ότι αν και ξεκίνησε ως ένα εκ των αουτσάιντερ της διοργάνωσης, έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα της πρόκρισης και πραγματοποιεί μια αξιόλογη πορεία μέχρι στιγμής. Βέβαια, στην προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν κατάφερε να πάρει άλλο ένα υπέρ της αποτέλεσμα και έχασε στην έδρα της από την Αναντολού Εφές με σκορ 79-84.

Η αναμέτρηση αυτή κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η αξιέπαινη προσπάθεια των γηπεδούχων και η εμφάνιση του Γουίλμπεκιν (13π., 3ρ., 4ασ.) δε συνδυάστηκαν από το προνόμιο του νικητή. Στόχος της Νταρουσάφακα είναι να μη γίνει το ίδιο ακριβώς ενδεχόμενο στο Κάουνας και να πάρει για 3η φορά φέτος τους πολύτιμους νικητήριους βαθμούς.

Εκτίμηση: Τα προβλήματα που παρουσιάζει η Ζαλγκίρις, αλλά και το 2/2 που έχει πετύχει εκτός έδρας η Νταρουσάφακα, δίνουν στη φιλοξενούμενη ομάδα το δικαίωμα να θεωρείται φαβορί για το ματς της Παρασκευής.

Αυτές ήταν οι αναλύσεις και οι προβλέψεις του bet-on-arme.com και για αυτήν την εβδομάδα. Ελπίζουμε να θεωρηθεί σημαντική η βοήθειά μας, ώστε να κάνετε τις σωστές επιλογές και να βγείτε κερδισμένοι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News