Έτσι κερδίζει την Σταντάρ

Η πιθανή ενδεκάδα με Σταντάρ Λιέγης

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει αύριο στο Βέλγιο την Σταντάρ Λιέγης για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Η νίκη (στη χειρότερη η ισοπαλία) είναι μονόδρομος και παρακάτω θα αναλύσουμε πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί.
Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

[ads2]
Η βελγική ομάδα δεν αποτελεί την ομάδα που αποτελούσε τα προηγούμενα χρόνια. Το επίπεδο έχει πέσει αισθητά και είναι πολύ εύκολο να πάρει κάποιος αποτέλεσμα από την Σταντάρ, αρκεί να μην την υποτιμήσει. Το ρόστερ της έχει πολλά κενά στην άμυνα με αποτέλεσμα να δέχεται εύκολα φάσεις και γκολ αν πιεστεί, καθώς δεν υπάρχει σταθερότητα και προσωπικότητα στην αμυντική της γραμμή. Η δύναμη της Σταντάρ βρίσκεται στην επίθεση όπου οι Μπελφοντίλ και Ορλάντο Σα αποτελούν δύο πολύ καλές λύσεις, ενώ επιπλέον στα άκρα υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις όπως ο Ντοσεβί και ο Ραμάν. Η Σταντάρ διαθέτει και τον έμπειρο Ενόχ στη θέση του αμυντικού χαφ, ωστόσο πολλές φορές παλεύει μόνος του, αφού τόσο επιθετικά θα βρεθεί αρκετές φορές χωρίς στήριγμα για να “φτιάξει” παιχνίδι, ενώ και αμυντικά σπάνια παίρνει βοήθειες από τους μεσοεπιθετικούς. Τέλος, γενικότερα σαν ομάδα ξεκινάει “μουδιασμένα” τα παιχνίδια της και όσο περνάει η ώρα βγάζει κούραση.

Ο τρόπος για να την κερδίσει ο Παναθηναϊκός είναι πολύ απλός! Έχουμε δει δύο “Παναθηναϊκούς” φέτος. Τον Παναθηναϊκό του πρέσινγκ, με την καλή κυκλοφορία και τις πολλές φάσεις με την Θέλτα και την Μπρόντμπι (εντός) και τον Παναθηναϊκό που κάθεται πίσω και περιμένει με Άγιαξ και ΑΪΚ-Μπρόντμπι (εκτός). Ο Παναθηναϊκός της Θέλτα θα μπορέσει να σκοράρει και να πάρει το παιχνίδι στην Λιέγη, καθώς η τοπική ομάδα έχει τεράστιο πρόβλημα όσο την πιέζουν και δεν της δίνουν χώρους. Σε συνδυασμό με την κακή αμυντική της λειτουργία και το ότι δέχεται εύκολα φάσεις, το πρέσινγκ θα αποφέρει καρπούς. Στο συγκεκριμένο ματς, μάλιστα, επιβάλλεται να ξεκινήσει ο Μ’Ποκού αν δεν τα καταφέρει ο Ιμπάρμπο, καθώς ο Παναθηναϊκός χρειάζεται παίκτες τέτοιου τύπου σε άγωνες σαν τον αυριανό. Καλό θα ήταν επίσης να ξεκινήσει και ο Κουλιμπαλί αντί του ντεφορμέ Μέστο, αφού έχει τρεξίματα που θα είναι απαραίτητα αύριο. Από την άλλη πλευρά, αν ο Παναθηναϊκός κάτσει πίσω και περιμένει τότε θα τα βρει σκούρα, καθώς οι Βέλγοι θα καταφέρουν να κάνουν φάσεις με την ποιότητα των Ραμάν, Ντοσεβί, Σα και Μπελφοντίλ.

Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά! Τους “πιάνεις από τον λαιμό” και τελειώνεις το παιχνίδι! Καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό1

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News