Επιστροφή στα χαμόγελα!

Επιστροφή στα χαμόγελα!

Μετά από πάρα πολύ καιρό ο μέσος Παναθηναϊκός φίλαθλος έχει λόγους να χαμογελάει! Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

Αν ρωτούσες έναν οποιοδήποτε Παναθηναϊκό χθες (18/2) το πρωί: “Τι θες να γίνει σήμερα;”, η απάντηση που θα έπαιρνες ήταν “Κούπα και διπλό στην Τρίπολη”. Έγινε το 2/2 ή μήπως να πω το 4/4; Τόσο ο “Εξάστερος”, όσο και ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, το βόλεϊ και το γυναικείο μπάσκετ κατάφεραν να φέρουν νίκες και χαμόγελα.

Φυσικά, χωρίς να θέλω να μειώσω τις υπόλοιπες νίκες, η πιο σημαντική νίκη είναι αυτή στο Αλεξάνδρειο, καθώς αυτή έφερε την κούπα. Και οι κούπες ή τα λάβαρα μένουν. Τα λάβαρα με τους τίτλους, όχι τα “nothing” που ανεβάζουν κάποιοι άλλοι.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Άρη, σε έναν τίτλο που θα θυμόμαστε για αρκετό καιρό. Δεν είναι το ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε ακόμη έναν τίτλο, καθώς αυτό αποτελεί αυτό που λέμε “ακόμη μία μέρα στην δουλειά”. Είναι ότι κέρδισε έναν τίτλο ο οποίος παίχτηκε με όλους τους όρους των απέναντι! Στο γήπεδό τους, με υπερδιπλάσιο κόσμο, με τον μεγαλομέτοχό τους παρών (μην ξεχνάμε ότι λόγω του Παναθηναϊκού έδωσε το παρόν ο κ. Λάσκαρης). Δηλαδή τι άλλο να κάναμε; Να δίναμε και 10-15 πόντους προβάδισμα στον Άρη; Να το παίζαμε δηλαδή α λα ασιατικό χάντικαπ; Αντρίκειος τίτλος και μία πολύ καλή προπόνηση για τα ματς της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε το αγωνιστικό πικ του, ωστόσο κατάφερε να παίξει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ άμυνα, απέναντι σε μία ομάδα που πάλευε για κάθε φάση και επέστρεψε και από το -17. Αν παίζουν έτσι σε κάθε παιχνίδι της Ευρωλίγκας και βγάλουν και το πάθος που έβγαλαν σίγουρα, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε και ευχάριστες…εκπλήξεις όσον αφορά την τελική κατάταξη στην regular season. Είναι σημαντικό επίσης το ότι ο Καλάθης επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις και το ότι ο Τζεντίλε έδειξε κάποια στοιχεία από το ταλέντο του.

Πάμε στο ποδόσφαιρο τώρα. 4-0 πριν 10 μέρες, 0-5 (και λίγα ήταν) χθες. Ποιος Παναθηναϊκός δεν ευχαριστήθηκε το συγκεκριμένο 9-0 (και 12-1 συνολικά φέτος); Και έχουμε και τον επαναληπτικό του κυπέλλου ακόμα… Ο Παναθηναϊκός δείχνει, επιτέλους, να παίζει καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντική η λέξη “αποτελεσματικό”. Δεν αρκεί να παίζεις μόνο καλό ποδόσφαιρο. Παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ που φέτος έχει παίξει -αντικειμενικά- το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, τελείωνε τους αγώνες με 20 τελικές και 0 γκολ. Τι να το κάνεις αυτό αν δεν έρχονται και οι νίκες; Γιατί γκίνια μπορεί να έχεις σε 1, 2, άντε 3 ματς, αλλά όχι σε όλη τη σεζόν, μετά τίθεται θέμα αναποτελεσματικότητας και τελευταία ο Παναθηναϊκός είναι αποτελεσματικός.

Επίσης, τρομερή η βελτίωση στην φυσική κατάσταση, αλλά και στην ανασταλτική λειτουργία με εξαιρετική δουλειά στις αλληλοκαλύψεις. Ακόμη, ατομικές βελτιώσεις. Ο Κουρμπέλης χθες πέρασε τουλάχιστον 3-4 εξαιρετικές μακρινές μπαλιές (μία ασίστ κιόλας στο γκολ του Κουρμπέλη), ο Μπουμάλ δείχνει να αφυπνίζεται, ο Ρέις βελτιώθηκε, ο Ζέκα ανεβαίνει και πάλι αγωνιστικά και ο Μπεργκ είναι on fire. Σε όλα αυτά έρχονται προσθέτουμε και: την επιστροφή του Λέτο, των Κουλιμπαλί-Εμποκού που έχουν ανεβάσει δύο κλάσεις των Παναθηναϊκό και ελπίζουμε να “πιάσει” και ο Μολίνς. Φυσικά, καλό είναι να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν είναι χαμένο. Ο Παναθηναϊκός είναι εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και εκτός Ευρώπης. Η κακή προετοιμασία του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με την ύπαρξη αρκετών “ευαίσθητων” παικτών μπορεί να φέρει ανά πάσα στιγμή νέους μυϊκούς τραυματισμούς, όπως αυτού του Τελάντερ. Ωστόσο, είναι σημαντικό φέτος η σεζόν να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο. Με κύπελλο και έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Να πάνε ΌΛΟΙ μετά και το τελευταίο παιχνίδι για διακοπές ήρεμοι και να συνεχίζουν να χτίζουν ό,τι έχουν ξεκινήσει από φέτος και του χρόνου. Με σωστή προετοιμασία, με σωστές προσθήκες το καλοκαίρι. Θεωρώ πολύ σημαντική την παραμονή του Πολ Εμποκού στην ομάδα. Παίκτης σαν τον Εμποκού δεν υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα και απορώ με το γιατί δεν έπαιζε και στην Βερόνα. Είναι διεθνής, με καλό Κόπα Άφρικα πίσω του, πραγματοποιεί ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ εμφανίσεις, ανεβάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό και είναι και σε πολύ καλή ηλικία. Θεωρώ πως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να γίνονται υπερβάσεις, αφού μακροπρόθεσμα ο σύλλογος θα βγει κερδισμένος. Τόσο με τις εμφανίσεις του ποδοσφαιριστή, όσο και με μία ενδεχόμενη πώλησή του. Φυσικά, σημαντικές βοήθειες δίνει και η επιστροφή του Κλωναρίδη, που μαζί με τον Καλτσά “κάηκαν” και “κόπηκαν” από τον Αντρέα Στραματσόνι.

Πάμε και στα δύο τμήματα του ερασιτέχνη. Το βόλεϊ συνεχίζει το σερί του σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Η εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Χαλκίδα και το εύκολο 0-3 πιστοποιούν πως παρά τις δυσκολίες το τμήμα μπορεί βήμα βήμα να επιστρέψει στην κορυφή, όπως μας είχε συνηθίσει. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάνει εξαιρετική δουλεία και νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Από την άλλη, τα “φίνα κορίτσια” κέρδισαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ (59-51) τον Κρόνο και ελπίζουμε όλοι φέτος να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, απέναντι στους μεγάλους ανταγωνιστές. Τον Αθηναϊκό και το Ελληνικό, ουπς…Ολυμπιακό.

Υ/Γ: Μαγκιά του Πασκουάλ που έδωσε εύσημα και στον Αργύρη Πεδουλάκη για την κατάκτηση του κυπέλλου.

Υ/Γ1: Ακόμα μεγαλύτερη μαγκιά από τον φίλαθλο του Άρη που ήρθε να δει τον υποβασταζόμενο Ντόκεν, ο οποίος επέστρεψε από το νοσοκομείο για να δει το υπόλοιπο του αγώνα. ΨΥΧΑΡΑ

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News