"Εφιάλτης" τους ο Παναθηναϊκός (vids)

Παναθηναϊκός Μπαρτσελόνα

[ads]

Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα συναντιούνται για 29η φορά στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός μετράει 10 νίκες, εκ των οποίων οι 4 είναι μέσα στη Βαρκελώνη και η μία προκαλεί… εφιάλτες μέχρι και σήμερα στους Καταλανούς.

[ads2]

1η Απριλίου 2004, στη φάση του Top 16, ο Παναθηναϊκός κάνει το διπλό με 64-67, η δεύτερη νίκη του “Τριφυλλιού” στη Βαρκελώνη χρονολογείται στις 10 Ιανουαρίου του 2008, σε ματς της κανονικής περιόδου, όπου έληξε με 55-56 και η τελευταία νίκη είναι το 65-66, στις 11 Απριλίου του 2013.

Υπάρχει ακόμη ένα διπλό το οποίο έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς και ακόμα έχουν στο μυαλό τους στη Βαρκελώνη. Τη σεζόν 2010-11, το Final 4 γίνεται στη Βαρκελώνη και η, ισχυρή τότε, Μπαρτσελόνα φιλοδοξεί να σηκώσει την κούπα στο σπίτι της. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε άλλη άποψη…

Στο δρόμο για το Final 4, στα playoffs, Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα “μονομαχούν” για μια θέση στην τελική τετράδα, με τη Μπαρτσελόνα να έχει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά. Η πρώτη απόπειρα των “πρασίνων” για break δεν καρποφορεί, αλλά το τελικό 83-82 δίνει ώθηση στην ομάδα να παλέψει το επόμενο ματς και να το πάρει εκείνη στις λεπτομέρειες.

Το δεύτερο παιχνίδι είναι στις 24 Μαρτίου και έπειτα από μια τρομερή εμφάνιση των Διαμαντίδη, Μπατίστ και Σάτο, το break είναι γεγονός και η σειρά πάει στην Αθήνα με το σκορ στο 1-1:

Στο τρίτο ματς, που έγινε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1, με το 76-74:

Το τέταρτο έμελλε να είναι και το τελευταίο ματς της σειράς, αφού ο Παναθηναϊκός πήρε την 3η νίκη με 78-67, και τσέκαρε τα εισιτήρια για το Final 4 της Βαρκελώνης:

Κάπως έτσι… ράφτηκε και το 6ο αστέρι σε μία από τις πιό βαριές φανέλες της Ευρώπης:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News