Έ"Χ"ασε τεράστια ευκαιρία

Έ"Χ"ασε τεράστια ευκαιρία

Με το… αριστερό ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το φετινό πρωτάθλημα. Οι “πράσινοι” πέταξαν δύο βαθμούς στα… σκουπίδια ύστερα από την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στον Πλατανιά. Ντεμπούτο με γκολ για τον Τσάβες, ο οποίος έδωσε για λίγο το προβάδισμα για το Τριφύλλι στο 72′, αλλά στο 79′ ο Κοροβέσης έφερε το ματς στα ίσα.

Πως έπαιξαν

Με τους Ματίας Γιόχανσον και Λουτσιάνο Νέβες στο βασικό σχήμα παρέταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Πλατανιά. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμο ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Κολοβέτσιο, Μολέδο, Κουτρουμπή και Γιόχανσον. Ως αμυντικά χαφ τους Ζέκα και Κουρμπέλη, από αριστερά τον Λουντ, από δεξιά τον Καμπέσας και στην επίθεση τους Λουτσιάνο και Μολίνς.

Το ματς

Ο Πλατανιάς ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα στο 4’ έγινα το πρώτο σουτ από τους Χανιώτες από τον Αγγελόπουλο, με τη μπάλα να κοντράρει στον Μολέδο και να καταλήγει κόρνερ και ο Ντικαμονά έπιασε την κεφαλιά, αλλά αυτή πέρασε άουτ.

Παρόλα αυτά στο 7’ ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Κολοβέτσιο βρήκε από αριστερά τον Λουντ, ο οποίος γύρισε στο πρώτο δοκάρι αλλά ο αμαρκάριστος Μολίνς με «τσιμπηματάκι» έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ομπερχάουσερ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα και είχαν καλύτερη κυκλοφορία με λιγότερα λάθη ενώ ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει ρυθμό.

Στο 19’ οι «πράσινοι» κατάφεραν να σπάσου την πίεση του Πλατανιά και δημιούργησε μία ακόμα ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μολίνς έδωσε στον Λουντ αλλά το σουτ του Φινλανδού πέρασε ψηλά άουτ.

Από κει και μετά το Τριφύλλι πήρε τον έλεγχο της κατάστασης και ενέτεινε την πίεση, αλλά δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να πιέσει την εστία των Κρητικών. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείστει πολύ καλά πίσω και δεν άφηναν τους παίκτες του Ουζουνίδη να κάνουν ευκαιρία.

Μετά από αρκετή ώρα ο Πλατανιάς βρήκε χώρο να επιτεθεί και στο 40’ έχασε μια καλή ευκαιρία. Ο Ντεβέσα έκανε το μακρινό σουτ, με τη μπάλα να σκάει μπροστά στον Βλαχοδήμο και τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να διώχνει.

Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Με την έναρξη του β’ μέρους οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 55’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. ο Μπούτνικ έπιασε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Στάθη, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει εντυπωσιακά.

Ήταν χαρακτηριστικό πως ο Πλατανιάς βλέποντας πως κρατούσε με χαρακτηριστική άνεση το μηδέν, προσπαθούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει και με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο κέντρο.

Στο 64’ ο Ουζουνίδης έκανε τις πρώτες του αλλαγές, με τον Τσάβες να μπαίνει στη θέση του Μολίνς και να κάνει ντεμπούτο με την «πράσινη» φανέλα.

Μετά από αρκετή ώρα ο Παναθηναϊκός βγήκε στην επίθεση. Στο 68’ ο Ζέκα επιχείρησε μακρινό σουτ με τον Ομπερχάουσερ να μπλοκάρει με άνεση, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Βλαχοδήμος κρατούσε το μηδέν στην εστία του. Ο κίπερ του Τριφυλλιού μπλόκαρε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Ντεβέσα.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο

Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα ο Τσάβες για να αφήσει τη σφραγίδα του. Στο 72’ ο Λουτσιάνο κάνει εξαιρετική ασίστ και ο Αργεντίνος με υποδειγματικό πλασέ άνοιξε το σκορ, γράφοντας το 0-1 και το ματς άλλαξε τελείως ρυθμό.

Το έφερε στα ίσα ο Πλατανιάς

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Στο 79’ ο Κοροβέσης, ο οποίος είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα στο ματς, έφερε το ματς στα ίσα. Ο Έλληνας άσος βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή και με πλασέ έκανε το 1-1.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός άφησε κενά στην άμυνα και το πλήρωσε και στο 88’ ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να κάνει το 2-1. Ο Κολοβέτσιος πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Κοροβέση με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει.

Από κει και μετά το ματς έγινε αρκετά σκληρό, με τα φάουλ να είναι συνεχόμενα. Έτσι παίχτηκαν 5 λεπτά καθυστερήσεις, όπου δεν σημειώθηκε κάποια φάση και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό.

Οι συνθέσεις

Πλατανιάς: Ομπερχάουσερ, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Πλιάτσικας (76’ Κοροβέσης), Στάθης, Βάντερσον, Κρος, Ενσικούλου, Ντεβέσα, Μπούντνικ (68’ Γκρζέλτσακ) , Αγγελόπουλος

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Καμπέσας, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ (64’ Χατζηγιοβάνης), Λουτσιάνο (74’ Δώνης), Μολίνς (64’ Τσάβες)

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News