Δύο χρυσά μετάλλια και 20 θέσεις ψηλότερα ο ΠΑΟ

Δύο χρυσά μετάλλια και 20 θέσεις ψηλότερα ο ΠΑΟ

Ικανοποιητική ήταν η παρουσία του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη το Σαβ/κο 17-18 Ιουνίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Το Τριφύλλι συγκεντρώνοντας 50 βαθμούς κατάφερε να αναρριχηθεί 20 θέσεις από πέρυσι και να τερματίσει στην 11η θέση της γενικής βαθμολογίας των Ανδρών (σε ισοβαθμία με τον Πανελλήνιο Γ.Σ.), αλλά και να κερδίσει 2 χρυσά μετάλλια στον Ακοντισμό και τα 5.000 μέτρα Ανδρών με τους Μπατζάβαλη και Γκελαούζο αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος συμμετείχε συνολικά με 8 αθλητές (6 άνδρες και 2 γυναίκες). Η αρχή έγινε το πρωί του Σαββάτου 17/6 στον προκριματικό των 100 μέτρων με τον Παναγιώτη Θανάσουλα να κάνει επίδοση 11:11 και να μένει εκτός των 2 τελικών σειρών. Στις 20:40 το βράδυ αγωνίστηκε στο τελικό των 1.500 μέτρων ο Χρήστος Παπούλιας. Προερχόμενος από συνεχή ταξίδια σε Βέλγιο και Γερμανία, δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επίδοση που του έδωσε το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό των Εφήβων και με χρόνο 3:56:57 κατέλαβε την 4η θέση.

Μισή ώρα αργότερα ήταν η σειρά των Ανέστη Παπούλια και Ηλία Κάσσου να αγωνιστούν στα 3000 μέτρα στιπλ. Μέτρια παρουσία από τους δύο αθλητές μας, οι οποίοι με χρόνους 9:30:56 και 9:32.48 τερμάτισαν στην 11η και 13η θέση αντίστοιχα.

Η 2η ημέρα του Πρωταθλήματος (Κυριακή 18/6) ξεκίνησε με την προσπάθεια του Χρήστου Παπούλια στις προκριματικές σειρές των 800 μέτρων. Το 1:59:10 δεν ήταν αρκετό για να του δώσει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Τελευταίος αθλητής για τα πρωϊνά προκριματικά της Κυριακής ήταν ο ακοντιστής του Παναθηναϊκού Πάρης Μπατζάβαλης, όπου μία και μόνο βολή στα 77,81 μέτρα ήταν αρκετή για να τον στείλει στον απογευματινό τελικό όπου με βολή στα 76.27μ. λόγω ισχυρού αντίθετου ανέμου και πάλι στην πρώτη του προσπάθεια, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο αθλητής του Συλλόγου μας μάλιστα εγκατέλειψε μετά την τρίτη του προσπάθεια λόγω ενός τραυματισμού στον αγκώνα.

Τη δική τους μάχη έδωσαν στον τελικό των 5.000 μέτρων Γυναικών οι Ελενα Λεβεντάκη και Χριστίνα Φούκη με την Έλενα να τερματίζει 5η με χρόνο 17:47.87 και την Φούκη να εγκαταλείπει λίγο πριν τον τερματισμό.

Η αυλαία για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Παναθηναϊκού Α.Ο. έπεσε με τον καλύτερο τρόπο μιας και ο πρωταθλητής του ΠΑΟ, Κώστας Γκελαούζος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα των 5.000μ. με χρόνο 14:33:02 σε έναν συναρπαστικό αγώνα στον οποίο ο δρομέας του Τριφυλλιού πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και επιβλήθηκε των αντιπάλων του με εμφατικό φινάλε.

Μπομπάρα σε απόδοση 20,00 από τον Loi και η στήλη του Μπετατζή… Όλα τα σημερινά προγνωστικά!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News