Η διοίκηση οφείλει να στηρίξει την ομάδα

Ουζουνίδη

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού, το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη δείχνει να αφομοιώνει -για τα καλά πλέον- τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει στήριξη από την διοίκηση. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστούλακης

Ο λόγος που δεν γράφω στήριξη και από τον κόσμο είναι απλός. Πόσες φορές έχουμε γράψει ότι “κάτι καλό χτίζεται”, “οκ, πατώσαμε αυτή τη σεζόν, αλλά του χρόνου θα είναι αλλιώς” κλπ. Δεν θα πω κάτι για τον κόσμο, ας κάτσει ο καθένας να κρίνει μόνος του και να αποφασίσει πως και αν θέλει να στηρίξει αυτή την ομάδα.

Θα αναφερθώ όμως στην διοίκηση. Σε μία διοίκηση που έχει ξοδέψει χρήματα, αλλά που επίσης έχει κάνει λάθη. Η ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Δεν ξέρω αν ο Ουζουνίδης θα μπει στα “παπούτσια” του Κυράστα, ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα δείχνουν να έχουν μία καλή σειρά.

Αξίζει, από την πλευρά της διοίκησης, να μην ρίξει τρελά το μπάτζετ, να μην ισοπεδωθούν όλα δηλαδή και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του Μαρίνου Ουζουνίδη. Δεν εννοώ παράλογες ανάγκες (π.χ. δανεισμούς 2 εκ. ευρώ ή συμβόλαια 1-1.500.000 ευρώ), αλλά όχι και να πέσει το μπάτζετ σε συμβόλαια 200-250.000 ευρώ. Εκεί πας -συνήθως- για λαχεία.

Θεωρώ πως είναι must η παραμονή του Πολ Ζοσέ Εμποκού και η απόκτηση παικτών που δεν θα έχουν βαρύ ιστορικό τραυματισμών. Θυμίζω πως στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί παίκτες με βαρύ ιστορικό. Ο Μολίνς των τριών ρήξεων (2 χιαστών, 1 συνδέσμων), ο Τελάντερ, ο Στιλ με το πρόβλημα στη μέση, ο Λέτο και οι -ευπαθείς σε μυϊκούς τραυματισμούς- Κουρμπέλης (3 μυϊκούς μέχρι τώρα), Χουλτ (και αυτός είχε 2-3 φέτος και έβγαλε και στο παρελθόν αντίστοιχα προβλήματα) και ο Κλωναρίδης.

Φανταστείτε τώρα να γίνει κάποια γκαντεμιά του χρόνου και να μένουν συνεχώς 2 ή 3 παίκτες εκτός με μυϊκά. Θα είναι κρίμα, γιατί η ομάδα δεν θα αποκτήσει ποτέ συνοχή. Επίσης, από τα λεγόμενα “πιτσιρίκια”, έχει ήδη αναδειχθεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος (έγκλημα η μη κλήση του στην Εθνική), ενώ και οι Πίσπας – Χατζηγιοβάννης δείχνουν καλά στοιχεία. Ο Ευαγγέλου, αν περιορίσει τα ατομικά λάθη (ελπίζω να είναι λόγω απειρίας), έχει και αυτός προοπτικές, ενώ μην ξεχνάμε και τον Πασχάλη Στάικο, τον όποιο πιστεύω αρκετά.

Συνοψίζοντας: Ένας “δυνατός” κορμός, σε συνδυασμό με μερικά πιτσιρίκια από τις ακαδημίες, μερικές σωστές μεταγραφές και (το ιδανικό) η παραμονή του Εμποκού, θα μπορούσαν να αποτελέσουν -θεωρητικά- ένα σούπερ σύνολο για την Ελλάδα και ένα ανταγωνιστικό για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Υ/Γ: Φέρτε Ολυμπιακό σε κύπελλο Ελλάδας και στους “8” της Euroleague

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News