Δεν τον ΑΦΗΣΑΝ!

Δεν τον ΑΦΗΣΑΝ!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, αλλά δε μπορούσε να νικήσει την αισχρή διαιτησία που είχε και λύγισε στο τέλος. Οι “πράσινοι” έχασαν με από τη Φενέρμπαχτσε και έγινε το 0-2 στη σειρά και στην Κωνσταντινούπολη καλείται να κάνει την ολική ανατροπή για να πάει σε 5ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. 

Στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα ο Μπουρούσης έκανε ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος, καθώς του έφυγε η μπάλα από τα χέρια, όταν το σκορ ήταν 75-78, με τον Ούντο να κλέβει την κατοχή και ο Σλούκας με 2/2 βολές έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Συγκλονιστικοί οι Τζέιμς με 22 πόντους, Σίγκλετον με 14 και Μπουρούσης με 13π, αλλά ορισμένα άστοχα σουτ, τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι Τούρκοι και σε συνδυασμό με την ελευθερία που παρείχαν οι διαιτητές στην ομάδα του Ομπράντοβιτς, έφεραν τη δεύτερη ήττα στη σειρά.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Παππά, Ρίβερς, Σίνγκλετον και Μπουρούση ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε και οι «πράσινοι» προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά να επιβάλουν το ρυθμό τους. Έτσι με τρία τρίποντα των Ρίβερς, Μπουρούση και Παππά πήραν το προβάδισμα με 9-4 στο 3’ και κατάφεραν από νωρίς να «αιφνιδιάσουν» τους αντιπάλους τους.

Το Τριφύλλι προσπαθούσε να πιέσει και να ανεβάσει τον ρυθμό του αγώνα και το είχε καταφέρει. Στο 5’ η διαφορά είχε φτάσει στους 10 (16-6) και έτσι ο Ομπράντοβιτς επιστράτευσε τους «δίδυμους πύργους» Ούντοχ και Βέσελι, γιατί ήθελε να περιορίσει τον Μπουρούση, ο οποίος μοίραζε εξαιρετικά το ματς.

Ο ρυθμός έγινε γρήγορος και η Φενέρ επέστρεψε με δύο τρίποντα των Άντιτς και Μπογντάνοβιτς και μείωσε στον πόντο (16-15) στο 8’, μιας και οι γηπεδούχοι είχαν τρεις άστοχες επιθέσεις και έτσι τα λάθη έγιναν απανωτά. Αυτό επέτρεψε στο σύνολο του Ομπράντοβιτς να πάρει το προβάδισμα με 16-20 και έτρεξαν ένα 14-0 και ο Σίνγκλετον με βολές και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έφερε το ματς στα ίσα (20-20), αλλά ο δήμιος «Μπόγντα» έκανε το 20-22, που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Μάλιστα υπήρξε ένταση στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Σίνγκλετον και Άντιτς, που είχαν έναν πολύ έντονο διάλογο και δέχθηκαν από μία τεχνική ποινή.

Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Τζέιμς, ο οποίος με 4 προσωπικούς πόντους και ένα τρίποντο του Φώτση έδωσε το προβάδισμα με 27-24, αλλά το πρόβλημα ήταν η άμυνα στη ρακέτα, καθώς η Φενέρμπαχτσέ μοίραζε εύκολα ασίστ και έπαιρνε τα ριμπάουντ και ανανέωναν τις επιθέσεις.

Μάλιστα από νωρίς το Τριφύλλι είχε μπει σε διαδικασία περιστροφών και βρισκόταν πολλές φορές σε καταστάσεις mismatch, αλλά ο Τζέιμς με τρίποντο έγραψε το 32-30 στο 15’, ενώ υπήρχε και ένα γεγονός που έδειχνε την προκλητικότητα του Άντιτς. Ο παίκτης της ΠΓΔΜ μούντζωσε τον κόσμο κατά την αλλαγή του και ο κόσμος αντέδρασε έντονα.

Ο Τζέιμς έκανε τα… δικά του. Με 5 σερί πόντους κρατούσε την πρωτοκαθεδρία με 39-37 στο 18’, αλλά ο Μπογντάνοβιτς συνέχιζε τα… δικά του, μιας και είχε φτάσει στους 18 πόντους με 4 τρίποντα και έτσι με το σκορ στο 43-45, πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Ρίβερς να διαμορφώνει το 48-47 στο 22’, αλλά ο Ντίξον με δύο σερί τρίποντα έδωσε αέρα στη Φενέρμπαχτσε με 50-53, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν κοντά, αλλά το θέαμα που παρουσίαζαν δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Ο Σλούκας με τρίποντο έδωσε αέρα 4 πόντων στους Τούρκους (54-58), αλλά το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό, αλλά η Φενέρ βρήκε ρυθμό από τα 6.75 με τον Ντίξον να παίρνει τη σκυτάλη από τον Μπογντάνοβιτς και να ανεβάζει τη διαφορά στο +7.

Όμως ο Μάικ Τζέιμς έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς σε απόσταση αναπνοής, ο οποίος με 1/3 βολές έκανε το 59-63, ενώ θα μπορούσε το σκορ να πάει στο καλάθι.

Το ματς απέκτησε ρυθμό και στο 32’ ο Γκιστ μείωσε τη διαφορά στον πόντο (64-65) και με κάρφωμα του Αμερικανού, έδωσε την πρωτοκαθεδρία στον Παναθηναϊκό, μετά από αρκετή ώρα (66-65) και η ατμόσφαιρα «κόχλαζε» κυριολεκτικά.

Ο ΓΚΙΣΤΑΡΟΣ δεν είχε αντίπαλο κάτω από το καλάθι και με νέο κάρφωμα κρατούσε το Τριφύλλι μπροστά και είχε αλλάξει όλο το παιχνίδι. Ήταν ο “Ούντο” του Παναθηναϊκού, μιας και σημαντικό ρόλο έπαιξε και η τακτική απόφαση του Τριφυλλιού να “δράσει” και να επιλέξει δυναμικό hedge-out στα pick-n-roll.

Η αναμέτρηση είχε πάρει… φωτιά, αλλά η λάθος επιλογή του Φελντέιν στο τρίποντο έδωσε την ευκαιρία στον Ντατόμε να βάλει μπροστά τη Φενέρ στο 36’ και στο πιο κρίσιμο σημείο και το τρίποντο του Μπογντάνοβιτς έκανε το 68-74 και οι «πράσινοι» έπρεπε να παίξουν σκυλίσια άμυνα και να βάλουν τα σουτ.

Ο Σίγκλετον με ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ μείωσε στον πόντο (75-76) και έμεναν 54.7’’ για τη λήξη του αγώνα, αλλά ο Μπουρούσης έκανε τεράστιο λάθος για την κλάση του και με 2/2 βολές ο Σλούκας έκανε το 75-80, όπου ήταν το τελικό σκορ και ο Παναθηναϊκός ελπίζει σε ένα θαύμα και να κάνει την ολική ανατροπή στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-45, 59-63, 75-80

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News