Δεν έχει αποφασίσει για την Εθνική ο Καλάθης!

Δεν ήταν αρκετός ο Καλάθης - Τι έκαναν οι "πράσινοι"

Τις επόμενες ημέρες θα παρθεί η απόφαση για την συμμετοχή ή όχι των διεθνών του πράσινου συγκροτήματος στα παιχνίδια της Εθνικής για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, σύμφωνα με τον Νικ Καλάθη.

Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε στο sdna.gr για τα ερχόμενα παιχνίδια της γαλανόλευκης ομάδας, για τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Χίμκι και για την απόδοση των συμπαικτών του.

Διαβάστε παρακάτω:

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε άνετη νίκη κόντρα στην Χίμκι και όπως εξηγεί ο έμπειρος γκαρντ. «Παίξαμε άμυνα!», για να προσθέσει «Παίξαμε καλή άμυνα και στην επίθεση καταφέραμε να… επικοινωνήσουμε και να έχουμε συνεργασίες με κάθε τρόπο. Είναι σπουδαίο αποτέλεσμα για εμάς, καθώς είναι μια πολύ καλή νίκη. Κάναμε ίσως την καλύτερη εμφάνισή μας για φέτος και πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε με τον ίδιο τρόπο».

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προερχόταν από το «διπλό» στο ΣΕΦ, κόντρα στον Ολυμπιακό, με την ώθηση να είναι πολύ μεγάλη. «Κάθε νίκη εκτός έδρας τονώνει την ψυχολογία. Το ίδιο θα μπορούσε να πει κάποιος και για την αντίδραση μετά την ήττα από την Μπασκόνια. Κάθε εκτός έδρας νίκη στην Euroleague έχει τη σημασία της, ενώ στην έδρα μας πρέπει να παλέψουμε για το 15-0! Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα».

Ο κόσμος στο ΟΑΚΑ ενθουσιάστηκε με όσα είδε από το «τριφύλλι». Ερωτηθείς για το αν αυτός ήταν ο τρόπος που θέλουν άπαντες να συνεχίσουν στη σεζόν, η απάντηση ήταν αφοπλιστική. «Ξεκάθαρα θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό! Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση θέλουμε να διατηρήσουμε το επίπεδό μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε από την πλευρά μας είναι να δούμε τι κάναμε κόντρα στην Χίμκι και να βελτιώσουμε την εικόνα μας όσο περισσότερο μπορούμε».

Ο ηγέτης των «πράσινων» ήρθε με… φόρα, καταγράφοντας ένα ακόμα double double στη διοργάνωση. Γι’ αυτό, όμως, απένειμε τα εύσημα στους συμπαίκτες του. «Οι συμπαίκτες μου βοήθησαν πολύ. Έβαλαν τα σουτ, μετά τις πάσες που τους έδινα. Προσπαθούσα να βρω πάντα έναν ελεύθερο συμπαίκτη και για εμένα όλα έγιναν πιο εύκολα».

Κόντρα στην Χίμκι, ο παίκτης που βγήκε μπροστά ήταν ο Μάρκους Ντένμον, για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει. «Έχουμε πολλούς παίκτες να κάνουν ένα βήμα μπροστά κάθε φορά. Κόντρα στην Μπασκόνια ήταν ο Μάρκους (Ντένμον). Χρειαζόμαστε την καλή παρουσία του, ώστε να μπαίνει στο παρκέ και να βγάζει ενέργεια για την ομάδα. Όλοι έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Έπαιξε εξαιρετικά, έβγαλε ενέργεια και μας έδωσε πράγματα».

Κλείνοντας, ζητήσαμε από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να τοποθετηθεί για το θέμα της παρουσίας ή όχι των διεθνών στα «παράθυρα» της FIBA. «Για εμάς η Εθνική ομάδα είναι πολύ σημαντική! Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα ως ομάδα. Θα πρέπει να μιλήσουμε με την Ομοσπονδία και τον Παναθηναϊκό για να δούμε τι θα συμβεί. Προφανώς το να παίζεις για την χώρα σου είναι μια σπουδαία υπόθεση, όμως το πρόγραμμα είναι αρκετά πιεστικό, γιατί την ίδια περίοδο παίζουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι δύσκολη κατάσταση για εμάς και τις επόμενες μέρες θα αποφασίσουμε για το τι θα συμβεί».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News