"Χρειάζεται βοήθεια από τον κόσμο για να σωθεί ο Ερασιτέχνης"

"Χρειάζεται βοήθεια από τον κόσμο για να σωθεί ο Ερασιτέχνης"

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ ΦΜ 94.6 μίλησε το μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Νίκος Πλυτάς για την κατάσταση και τα προβλήματα του συλλόγου τονίζοντας πως η κατάσταση είναι τραγική.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την κατάσταση στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό: «Δυστυχώς είναι όπως τα λέτε, όπως τα είπατε. Είναι χειρότερα τα πράγματα από όσο νομίζαμε όταν παραλάβαμε. Παρουσιάζονται μέρα με τη μέρα νέα προβλήματα, από παλιές υποθέσεις με αθλητές και μάνατζερ».

-το ότι εμφανίστηκε αντίθετος στο να κατέβει με νέα παιδιά ο Παναθηναϊκός: «Είχα δηλώσει ότι αν είναι να πάμε με εφήβους, νεανίδες και κορασίδες, είναι προτιμότερο ο Παναθηναϊκός που έχει όνομα να πέσει στην Α2, από το να διασύρεται με αυτόν τον τρόπο. Τέλος πάντων, αυτό αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και είναι αποδεκτό. Για αυτό ο Νίκος ο Πλυτάς είναι ο μειοψηφήσας, αν παίξουμε με μικρά παιδιά κόντρα στον Φουντούλη και τους υπόλοιπους του Ολυμπιακού θα γράψει η ιστορία 34-0 υπέρ του αντιπάλου. Τα χρέη είναι σε τέτοιο βαθμό που δεν επιτρέπει να κατέβει κανένα τμήμα του Παναθηναϊκού. Είχα πει ότι εφόσον βρείτε το 80% -90% του μπάτζετ, να κατέβουμε. Αλλά αν δεν βρεθούν, δεν γίνεται να αυξήσουμε το χρέος που παραλάβαμε».

-το αν υπάρχουν έσοδα και αν αρκούν αυτά τα χρήματα για να συντηρείται ο σύλλογος: «Φυσικά και υπάρχουν έσοδα. Ωστόσο, όλοι ξέρουν την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΠΑΕ, έχει τεράστιο πρόβλημα. Η ΚΑΕ έχει υποχρέωση συμβατική λόγω του σήματος και της φανέλας που χρησιμοποιεί να δίνει ένα ποσό από το ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια άλλα έσοδα 150 χιλιάδων περίπου. Στη συνέχεια έγκειται στη μεγαλοψυχία άλλων ανθρώπων και φίλων του Παναθηναϊκού. Είναι δύσκολο τέτοια εποχή που λείπει ο κόσμος να βρεθούν χρήματα. Με τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ χρέος, δεν φθάνουν τα χρήματα αυτά. Δεν γίνεται να κάνουμε ομάδες με ξένους και παράλληλα να κάνουμε διακανονισμούς για τα χρέη. Συνεχίζει να δουλεύει το τμήμα με παιδιά που είναι απλήρωτα για πολλούς μήνες. Είναι ήρωες αυτά τα παιδιά. Βρήκαμε άλλα γραφεία που θα κοστίζουν λιγότερο, επειδή είναι ακριβά τα γραφεία στον Πύργο Αθηνών. Προσπαθούμε να τα μαζέψουμε τα έξοδα, κόβουμε από όπου μπορούμε».

-την άλλη στάση στο μπάσκετ σε σχέση με το βόλεϊ: «Στο γυναικείο βόλεϊ προσπαθήσαμε να βρούμε χρήματα. Ζητήσαμε παράταση από την ΕΟΠΕ που είχε δώσει ήδη παράταση και δεν γινόταν να δώσουν άλλη. Έπρεπε να γίνει και η κλήρωση του πρωταθλήματος. Οι άλλοι συνάδελφοι ήθελαν μήπως βοηθήσουν το τμήμα μπάσκετ και δεν έκαναν το ίδιο».

-τα χρήματα που απαιτούνται και το αν χρειάζονται πολλά λεφτά άμεσα για το πόλο: «Εννοεί η ανακοίνωση ότι υπάρχουν τα οφειλόμενα της προηγούμενης χρονιάς. Στο πόλο δεν υπάρχει κανείς παίκτης, έχουν φύγει όλοι και πήγαν σε άλλες ομάδες. Μόνος ένας παίκτης υπάρχει σε εμάς με τον οποίο υπάρχει διαφωνία για τη διάρκεια του συμβολαίου που έχει. Χρειάζονται 60.000 ευρώ με 65.000 για να πάρουμε μέρος στο πρωτάθλημα. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αυτό το πρόβλημα».

-το αν αυξάνεται το χρέος: «Φέτος τα χρέη λόγω της διενέξεως μεταξύ του πρώην πρόεδρου του Ερασιτέχνη (σ.σ. Δημήτρη Μπαλτάκου) και της ΚΑΕ (σ.σ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου), υπάρχει φετινό έλλειμμα. Είναι φρέσκο αυτό. Δεν είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ, πάντως, είναι τα χρήματα που έπρεπε να έρθουν στο τέλος της σεζόν από τις εισπράξεις και τη χρησιμοποίηση του σήματος και δεν δόθηκαν. Η συμφωνία που υπήρχε ήταν να τα δίνει η ΚΑΕ στο τέλος του έτους τα χρήματα και όχι κάθε μήνα. Αυτά τα χρήματα έχουν αρχίσει και δίνονται σιγά σιγά. Υπάρχουν δεσμεύσεις του Ερασιτέχνη για ΙΚΑ κλπ. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα υπάρχουν δόσεις των 2.500 ευρώ, αλλά αν δεν δώσουμε το ποσό μέχρι τέλος του μήνα, θα υπάρξει αύξηση και θα πάει στις 12.5000 ευρώ».

-το που οδηγείται η κατάσταση και σε τι ελπίζει για να πάρει ανάσα ο Παναθηναϊκός: «Κάποια στιγμή θα κλείσει ο Παναθηναϊκός και θα μείνει μόνο το μπάσκετ για παράδειγμα. Χρειάζονται τέτοιες σκληρές αποφάσεις (όπως αυτή για έκκληση βοήθειας προς τον κόσμο) και για εμάς και για τον κόσμο. Περιμένουμε να βάλουν το χέρι στην τσέπη άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα για να έχουμε αύξηση των εσόδων. Ελπίζουμε στον κύριο Γιαννακόπουλο, που όπως μπορεί βοηθάει. Αν βάλει ο κόσμος το χέρι και βάλει πέντε-δέκα ευρώ θα σωθεί ο Παναθηναϊκός».

Πρεμιέρα σε Γερμανία και Βέλγιο με δύο επιλογές σε εξαιρετικές αποδόσεις! Πάμε στοίχημα προγνωστικά

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News