Η ατάκα του Ουζουνίδη για την απώλεια του Ζέκα και τους αντικαταστάτες

Έξαλλος ο Ουζουνίδης

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μιλώντας στη NOVA, αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό μετά την αποχώρηση του Ζέκα, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, αλλά και την προτεραιότητα της νίκης στο ματς με τον ΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν θα έχει περισσότερη ομοιογένεια ο Παναθηναϊκός: «Αυτό προσπαθούμε, δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα όμως δουλέψαμε καλά αυτές τις δυο εβδομάδες, κάναμε πολλές επαναλήψεις σε πράγματα που θέλουμε να αφομοιώσουμε στο παιχνίδι μας και ελπίζω να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο από αυτά των δυο πρώτων αγωνιστικών τα οποία ναι μεν δεν ήταν καθόλου καλά αλλά υπήρχαν πολλές ιδιαιτερότητες για εμάς που είμαστε στην ομάδα και ξέρουμε τι προβλήματα υπήρχαν όμως νομίζω ότι αυτές οι δυο εβδομάδες μας έδωσαν και ηρεμία και χρόνο να δουλέψουμε κάποια πράγματα. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να βγουν αυτά σε επίσημα παιχνίδια όμως θεωρώ ότι έχουμε καλούς παίκτες, ποιοτικούς παίκτες με καλή προσωπικότητα οπότε περιμένω αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής να είμαστε μια εντελώς διαφορετική ομάδα».

Για την αποχώρηση του Ζέκα: «Είναι σημαντική απώλεια, από τη στιγμή που ήρθε σε αυτό το χρονικό σημείο. Όμως τώρα ο Κάρλος δεν είναι εδώ, του εύχομαι προσωπικά να κάνει μια καλή αρχή εκεί, να παίξει όπως ξέρει και μπορεί, είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ένας πολύ καλός χαρακτήρας μια θετική αύρα στην ομάδα. Του εύχομαι τα καλύτερα. Για εμάς όμως η ζωή συνεχίζεται, ήρθαν εξίσου καλοί παίκτες. Σίγουρα δεν υπάρχει η συνοχή με τον Κουρμπέλη και τον Ζέκα που ξέραμε ότι εκεί έχουμε ένα πολύ καλό δίδυμο, όμως και ο Όσκαρ που ήρθε κι ο Σιλά είναι πολύ καλοί παίκτες και θα μας βοηθήσουν γρήγορα να βρούμε τη χημεία που πρέπει».

Για το ποιος θα είναι αρχηγός: «Αυτό είναι ένα θέμα που ακόμα δεν το ξέρουμε, θα δούμε. Καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι είναι δύσκολο ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα για την προσωπικότητα των παιδιών που ήρθαν τώρα. Δεν είναι κάτι που εμένα με απασχολεί πολύ. Αρχηγός δεν είναι μόνο να φοράς το περιβραχιόνι, αρχηγός είναι να είσαι μέσα στα αποδυτήρια, θα το δούμε όμως στην πορεία».

Για τους Μουνιέ, Σιλά και Χίλιεμαρκ: «Είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες, για αυτό και επιλεγήκαν να έρθουν. Σίγουρα ο Όσκαρ κι ο Αντονί έχουν κάνει περισσότερες προπονήσεις μαζί μας, ο Σιλά ήρθε σήμερα. Ένας παίκτης που δεν είχε επίσημα παιχνίδια έπαιξε αυτή την εβδομάδα σε δυο αγώνες οπότε καταλαβαίνετε ότι θα υπάρχει η σχετική κούραση. Θα δούμε αν θα τον πάρουμε την Κυριακή, έχω μιλήσει μαζί του, θα δούμε σε τι κατάσταση είναι και θα αποφασίσουμε. Αυτό που προέχει είναι να προστατεύσουμε και τους παίκτες γιατί είναι μια περίοδος λίγο περίεργη. Δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα, πρέπει να πάνε σωστά. Λόγω της πίεσης των αγώνων κάποια πράγματα δεν τα κάναμε όπως τα θέλαμε γιατί πιεζόμασταν από κάποιες καταστάσεις, αλλά τώρα που έχει γεμίσει σχετικά το ρόστερ μπορούμε να το κάνουμε πιο φυσιολογικά και πιο σωστά».

Για τα πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ: «Δεν είναι κι ότι καλύτερο, σίγουρα αλλιώς είχαμε ξεκινήσει από εκεί και πέρα όμως αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνουμε πολλές, πολλές επαναλήψεις έτσι ώστε να αφομοιώσουν πιο γρήγορα τα πράγματα και το στιλ που θέλουμε εμείς. Σας είπα όμως ότι από τη στιγμή που ήρθαν τελικά πολύ καλοί παίκτες κι υπάρχει ποιότητα, θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το βαθμό ετοιμότητας ενόψει Κέρκυρας: «Ξέρουμε ότι ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε κι είναι φυσιολογικό αυτό. Από εκεί και πέρα όμως μια μεγάλη ομάδα θα πρέπει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει χωρίς να είναι στο 100% της κατάστασης που πρέπει. Σας είπα ότι τα δυο προηγούμενα παιχνίδια είχαν πολλές ιδιαιτερότητες. Όπως είπα και μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό υπήρχαν πολλοί παίκτες που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή είμαστε καλύτερα, έχουμε δουλέψει καλά κι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το αν θα παίξουμε καλά ή όχι σε πρώτη φάση δεν είναι αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Σε πρώτη φάση χρειάζεται κάποιος χρόνος για να βγάλουμε τους αυτοματισμούς που πρέπει γιατί άλλο οι προπονήσεις, άλλο τα επίσημα παιχνίδια. Αλλιώς δουλεύεις στις προπονήσεις, στα επίσημα παιχνίδια το μυαλό των παικτών δεν μπορεί να γυρίσει τόσο εύκολα, οπότε αυτό που με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το αν σκέφτεται και αλλαγή συστήματος: «Πρώτα πρέπει να μάθουμε αυτό που θέλουμε να παίζουμε, από εκεί και πέρα τις εναλλακτικές τις δουλεύεις μετά. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αφομοιώσει αυτό που θέλω, οπότε καταλαβαίνετε πως πρώτα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό, να περάσουμε τα πράγματα που θέλουμε κι όταν γίνει αυτό σιγά-σιγά μπορούμε να δούμε και τις εναλλακτικές λύσεις».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News