Τί έκανε η UEFA την καταγγελία της Μπρόντμπι για Μπεργκ!

Η καταγγελία της Μπρόντμπι περί δήθεν ρατσιστικής συμπεριφοράς του Μάρκους Μπεργκ έφτασε στην αρμόδια επιτροπή της UEFA, ωστόσο οι πιθανότητες «δικαίωσης» της δανέζικης ομάδας είναι πολύ μικρές, για να μην γράψουμε ανύπαρκτες!

Διότι η UEFA δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της, τις δηλώσεις των στελεχών – ποδοσφαιριστών της Μπρόντμπι! Όσα λοιπόν και να λένε οι Δανοί είναι χωρίς καμία σημασία.

[ads2]

Όπως καμία σημασία δεν έχουν και οι ανακοινώσεις – αντιδράσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Διότι πολύ απλά τόσο οι επίσημες δηλώσεις των Δανών, ακόμη και του καταγγέλοντα Φίρι, όπως και οι τοποθετήσεις των «πράσινων» (επίσημες ανακοινώσεις, δηλώσεις Μπεργκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα) δεν θα φτάσουν στην επιτροπή που θα κάνει έλεγχο στην υπόθεση!!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SPORTIT η UEFA, επειδή είναι πολύ αυστηρή σε θέματα ρατσισμού, θα κάνει τη δική της έρευνα, αναζητώντας πληροφορίες από «ανεξάρτητες αρχές».

Σε αυτές δεν είναι ούτε η Μπρόντμπι, ούτε φυσικά ο Παναθηναϊκός, αλλά ο διαιτητής, οι βοηθοί του, οι παρατηρητές αγώνος και διαιτητών, ακόμη και ο δημοσιογράφος που κάλυψε το ματς για λογαριασμό της UEFA!

Εάν κάποιος εξ αυτών έχει δει «κάτι», τότε ο Μπεργκ δεν γλιτώνει την τιμωρία, ότι και να λένε οι ομάδες.

Αντιθέτως εάν δεν έχει δει κανείς τίποτα, όσα και να λέει η Μπρόντμπι, είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

Όπως μάς έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος στην UEFA, oι σκανδιναβικές ομάδες διαχρονικά δημιουργούσαν θέματα, επειδή είχαν για μια 20ετια τις «πλάτες» του Γιόχανσον (πρόεδρος UEFA).

Ωστόσο δίχως ανάλογη «καταγγελία» από ανεξάρτητη αρχή, δεν θα κερδίσουν τίποτα στην περιβόητη υπόθεση.

Επίσης στη συνομιλία που είχαμε με το κορυφαίο στέλεχος, του θέσαμε και το θέμα της διαιτησίας και εάν υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί από τα όσα λένε οι Δανοί για το πρώτο ματς (σ.σ. υποστηρίζουν ότι δεν έπρεπε να αποβληθεί ο τερματοφύλακας τους στο πέναλτι που έκανε στον Ιμπάρμπο).

Και σε αυτό το θέμα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι διαιτητές/βοηθοί δεν σφυρίζουν ανάλογα με το τι είχε συμβεί στο πρώτο ματς. Ξέρουν ότι «παίζεται» ο προβιβασμός τους στο Champions League, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού από την τακτική των Δανών.

πηγή: sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News