Αποκλειστικό: Στο κάδρο ο Βιάτρι για το Τριφύλλι

Αποκλειστικό: Στο κάδρο ο Βιάτρι για το Τριφύλλι

Σύμφωνα με πληροφορίες του newspao.gr ο Παναθηναϊκός εξετάζει την απόκτηση του Λούκας Εζέκιελ Βιάτρι. Γράφει ο Νίκος Παγκάκης…

Ο 29χρονος Αργεντίνος, που αγωνίζεται στην Εστουδιάντες, βρίσκεται στη λίστα του Παναθηναϊκού και, όπως επιβεβαιώνεται και από αργεντίνικα δημοσιεύματα, η περίπτωσή του φαίνεται να απασχολεί τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ιθύνοντες του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Ο Βιάτρι αγωνίζεται, κυρίως ως σέντερ φορ, αλλά με ευκολία μπορεί να παίξει ως δεξί εξτρέμ και ως δεύτερος επιθετικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν περιορίζεται στα επιθετικά του καθήκοντα, αλλά συμβάλλει και στο ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας, αφού κυνηγάει μπάλες, μαρκάρει και πιέζει αρκετά όταν δεν έχει τη μπάλα στα πόδια.

Από τα 14 παιχνίδια, που έχει δώσει η Εστουδιάντες φέτος, έχει αγωνιστεί στα 8, σκοράροντας 2 γκολ και έχοντας 2 ασίστς στο ενεργητικό του.

Το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου του καλοκαιριού, κατί που τον καθιστά ελεύθερο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την επόμενη ομάδα του 6 μήνες νωρίτερα.

Το έργο του Παναθηναϊκού, στην περίπτωση που τον αποκτήσει τον Ιανουάριο, είναι σαφώς ευκολότερο, καθώς οι “πράσινοι” θα καταβάλλουν χαμηλότερο ποσό για την απόκτησή του, σε σχέση με την τιμή που κοστολογείται, που είναι το ένα εκατομμύριο.

Υπολογίζεται ότι με 300 χιλιάδες ο Βιάτρι θα ντυθεί στα “πράσινα”. Κάτι τέτοιο προαπαιτεί να προχωρήσουν οι αποδεσμεύσεις, κυριώς κάποιου εκ των Ιμπάρμπο ή Ρινάλντι. Ο Βιάτρι διαθέτει και ιταλικό διαβατήριο, κάτι που είναι σημαντικό καθώς δεν “πιάνει” θέση ξένου.

Εάν τελικά ο Αργεντίνος… ντυθεί στα πράσινα θα μπορέσει να αποτελέσει ένα καλό δίδυμο με το Μπέργκ. Μοιάζει να ταιριάζει στο σύστημα του Ουζουνίδη και να μπορεί να καλύψει τη θέση αυτού που θα αγωνίζεται πίσω από το Μπεργκ, καθώς ο Βιγιαφάνες υπολογίζεται από τον Έλληνα τεχνικό να αγωνίζεται στα άκρα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News