Αντωνιάδης: «Ο Δομάζος έχει όλο το δίκιο»

Αντωνιάδης: «Ο Δομάζος έχει όλο το δίκιο»

Αιχμές κατά του Γιάννη Αλαφούζου και του Βασίλη Κωνσταντίνου άφησε ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίο μίλησε για σχέδιο ξεπουλήματος του Παναθηναϊκού από την διοίκηση…

Ο παλαίμαχος άσος τον πρασίνων αναφέρθηκε στις προτάσεις των παλαίμαχων για να βγει η φετινή χρονιά, ενώ πήρε το μέρος του Μίμη Δομάζου στην κόντρα που είχε δημιουργηθεί με τον Κωνσταντίνου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντωνιάδης στο iapopsi.gr

Ζώντας από πολύ κοντά τον Παναθηναϊκό εδώ και 40 χρόνια, είστε αισιόδοξος για το μέλλον του;

«Περισσότερο προβληματισμένος θα έλεγα, παρά αισιόδοξος. Βέβαια, επειδή ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, δεν είναι απίθανο να βρεθεί στο τέλος της σεζόν ή και ακόμα νωρίτερα κάποιος σοβαρός και πολύ δυνατός οικονομικά επενδυτής και να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο».

Έχετε ακούσει κάποιο όνομα;

«Όχι, απλά είμαι της γνώμης ότι, αν ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα των χρεών και βγει ένα οριστικό νούμερο, θα εμφανιστούν επενδυτές. Εδώ, όμως, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το ακριβές μέγεθος των οφειλών. Κάθε μέρα ξεφυτρώνει κι άλλος ένας που έχει να παίρνει από τον Παναθηναϊκό. Αυτό κι αν είναι προκλητικό. Να μην γνωρίζει κανείς πού και πόσα χρωστάει ο Παναθηναϊκός».

Σαν παλαίμαχοι θεωρείτε ότι κάνατε το χρέος σας;

«Με το παραπάνω! Καταθέσαμε δύο πολύ πρωτοποριακές προτάσεις, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε από την διοίκηση. Είπαμε να γίνουν τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για να επωφεληθεί οικονομικά ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν τους άρεσε γιατί υπάρχουν χρέη και στο ΟΑΚΑ. Ξέρετε πόσα χρήματα θα κέρδιζε η ΠΑΕ; Με τις εισπράξεις θα είχε εξασφαλισμένες τις πληρωμές του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι το τέλος τής σεζόν. Η δεύτερη πρόταση έχει να κάνει με την έκδοση τριετών εισιτηρίων διαρκείας, τα οποία θα πλήρωναν οι φίλαθλοι σε δόσεις, περίπου 20 ευρώ τον μήνα. Με αυτές τις δύο ενέργειες, ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε μεγάλη οικονομική ανάσα. Κοιτάξτε, εμείς σαν παλαίμαχοι δεν μπορούμε να λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Αυτό οφείλουν να το πράξουν εκείνοι που δημιούργησαν τα χρέη και οι οποίοι έχουν σκοπό να ξεπουλήσουν ό,τι αξιόλογο έχει απομείνει».

Είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέτε…

«Μα δεν το βλέπετε; Απέρριψαν και τις δύο δικές μας προτάσεις που θα τους έδιναν οξυγόνο για να βγάλουν την φετινή σεζόν, και ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν. Έχουν βγάλει τους ποδοσφαιριστές στο… σφυρί, κι αυτό δεν είναι καθόλου τιμητικό για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Όπως επίσης δεν μπορώ να δεχθώ με τίποτα ότι ο τόσο επιτυχημένος επιχειρηματικά κύριος Αλαφούζος ένα πρωί τραβάει την… πρίζα και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου τι αφήνει πίσω του. Συμβαίνουν παράλογα πράγματα αυτήν την στιγμή στην οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το καλοκαίρι έγιναν 13 μεταγραφές και οι υπάλληλοι είναι 5 μήνες απλήρωτοι, αυτό κι αν αποτελεί πρόκληση. Σας φαίνονται λογικά αυτά τα πράγματα;»

Πριν από μερικές ημέρες ο… εμφύλιος στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού έφτασε και σε επίπεδο παλαιμάχων. Υπάρχει από παλιά κόντρα ανάμεσα στον κύριο Κωνσταντίνου και στον κύριο Δομάζο;

«Στο συγκεκριμένο περιστατικό, ο Δομάζος έχει όλο το δίκιο, γιατί ο Κωνσταντίνου μεθόδευσε να μην παίξουμε στο ΟΑΚΑ τα δύο ντέρμπι και στην προκειμένη περίπτωση δεν ενήργησε για το καλό του Παναθηναϊκού. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, τότε θα κριθεί. Κι εκείνο που θα μετρήσει θα είναι η συνολική προσφορά του στον Παναθηναϊκό. Όσο για τα περί κόντρας που αναφέρατε πριν, θα πρέπει να πω ότι τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού την εποχή που παίζαμε εμείς ήταν μία πραγματική οικογένεια. Ειδικά επί Πούσκας παίζαμε ένας για όλους και όλοι για έναν».

Θεωρείτε πως όλη αυτή η οικονομική αβεβαιότητα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους ποδοσφαιριστές;

«Πάρα πολύ. Μα θα ήταν αφύσικο να μην τους επηρεάσει. Όταν δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και αν θα πληρωθείς στο τέλος του μήνα, λογικό δεν είναι; Βέβαια το γιατί τους επηρεάζει τόσο πολύ εκτός έδρας και λιγότερο εντός, αυτό είναι λίγο ανεξήγητο. Ίσως χωρίς τον κόσμο να τους υποστηρίζει να το σκέφτονται περισσότερο».

Είστε ευχαριστημένος από την πορεία του Παναθηναϊκού στο 1/3 του φετινού πρωταθλήματος;

«Αστειεύεστε; Θα έπρεπε και σίγουρα μπορούσε να έχει τουλάχιστον άλλους 4 βαθμούς, αλλά εκτός έδρας δυστυχώς δεν τραβάει. Αν λύσει στην πορεία αυτό το πρόβλημα, τότε προλαβαίνει μέχρι και πρωτάθλημα να διεκδικήσει. Πολύ φοβάμαι όμως ότι, με το πρόγραμμα ξεπουλήματος που έχει βάλει σε εφαρμογή η διοίκηση, δεν θα τα καταφέρει».

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Να παραμείνει κοντά στην ομάδα και να την στηρίξει μέχρι το τέλος για να βγει από αυτήν την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Φέτος η βοήθειά του είναι πολύτιμη, ειδικά εντός έδρας η παρουσία του έχει επιδράσει καταλυτικά σε σημαντικές νίκες και χαίρομαι που τον βλέπω να συσπειρώνεται γύρω από τον Παναθηναϊκό σε μία τόσο δύσκολη περίοδο». 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Γιώργος Μπαλαχάμης
Είμαι Παναθηναϊκός από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα να μαθαίνω πρώτος τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ήρθε στην ζωή μου η αθλητική δημοσιογραφία. Όνειρά μου; Ο Παναθηναϊός... συνέχεια πρωταθλητής και ευρωπαϊκός τελικός στο ποδόσφαιρο. Επικοινωνία: giorgos.balahamis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News