Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος του Ουζουνίδη ενόψει της νέας σεζόν

Σε προχωρημένες συζητήσεις με ακραίο επιθετικό

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον Παναθηναϊκό, ο πρωταρχικός του στόχος ήταν φτιάξει μια τελείως κακοδουλεμένη ομάδα με πολλές κακές συνήθειες και στη συνέχεια να την κάνει ανταγωνιστική.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να αφομοιώσουν οι παίκτες του τα θέλω του, αλλά η εικόνα που παρουσίασε από τον Γενάρη και μετά ήταν τελείως αλλαγμένη και οι “πράσινοι” έμοιαζαν με… ομάδα και όχι με συνονθύλευμα παικτών που έκαναν ότι ήθελαν.

Σίγουρα το μεγάλο πρόβλημα του Έλληνα τεχνικού ήταν το ρόστερ. Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια ο Εβρίτης προπονητής είχε κατασταλάξει σε 12 με 13 παίκτες, που έπαιζαν ανελλιπώς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μιας και έβλεπε ότι δεν είχε “μπακ απ” από τον πάγκο.

Μάλιστα στις πρόσφατες δηλώσεις του σημείωσε πως τα πλέι οφ δεν έχουν τόση πολύ σημασία για τον ίδιο. Με λίγα λόγια ο Ουζουνίδης θέλει να τα πάει μεν καλά, αλλά δε τον ενδιαφέρει και πολύ σε ποια θέση θα τερματίσει ο Παναθηναϊκός, μιας και το καλοκαίρι έρχονται πολλές και σημαντικές αλλαγές.

Όπως είναι φανερό εδώ και καιρό, αρκετοί παίκτες δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του κόουτς του Τριφυλλιού και δεν τους εμπιστεύτηκε ακόμα και σε παιχνίδια με χαμηλής δυναμικότητας. Μάλιστα ένα τεστ για τους περισσότερους ήταν το πρόσφατο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για το πρωτάθλημα.

Ο Ουζουνίδης έβαλε τους αναπληρωματικούς, λόγω των πολλών απουσιών που είχε, και η πλειονότητα των παικτών πήρε κάτω από τη βάση και έτσι έβγαλε μια πολύ ασφαλή εικόνα για το ποιοι θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι, είτε έχουν ενεργό συμβόλαιο είτε όχι.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι “πράσινοι” θα έχουν προκριματικά από πολύ νωρίς και το ρόστερ θα πρέπει να είναι έτοιμο σε μικρό χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό το επιτελείο της ομάδας “χτενίζει” την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη για να βρει παίκτες στα θέλω του Ουζουνίδη, αλλά και στα οικονομικά δεδομένα που έχει ορίσει η διοίκηση.

Ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει καλή παρουσία σε αυτούς τους αγώνες, μιας και οι αντίπαλοι του δε θα είναι… βατοί και σε ενδεχόμενη πρόκριση θα μπουν λεφτά στα ήδη στεγνά ταμεία της ομάδας. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα πρέπει να δώσουν από νωρίς τα διαπιστευτήρια τους.

Το βασικό ζήτημα του τεχνικού του Τριφυλλιού είναι να έχει ένα ευέλικτο σχήμα παικτών και να διαθέτει “εναλλακτικές” λύσεις που να είναι ισάξιες με τις βασικές, ώστε να μην “πονοκεφαλιάζεται” κατά τη διάρκεια του ματς και να προσπαθεί να κάνει αλχημείες για να αλλάξει τα κακώς κείμενα.

Έτσι η χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό θα είναι ένας καλός μπούσουλας για το που πρέπει να κινηθούν στις μεταγραφές, όπου θα αποτελέσουν (μαζί με το ήδη υπάρχων ρόστερ) τη ραχοκοκαλιά του Παναθηναϊκού που θέλει ο Ουζουνίδης.

Πάμε ταμείο: Όλα τα σημερινά προγνωστικά!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News