Όταν ήταν πρέσβης... (vid)

Σαν σήμερα πριν από 7 χρόνια ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Σαν Σίρο με 1-0 επί της Ίντερ, σημειώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα διπλά στην ιστορία του.

[ads]

Το ένα και μοναδικό γκολ της τεράστιας αυτής νίκης σημείωσε ο Γιόσου Σαριέργκι με σουτ εξ΄ επαφής, έπειτα από κεφαλιά του Γιάννη Γκούμα που απέκρουσε ο Ζούλιο Σέζαρ. Με το διπλό της 26ης Νοεμβρίου 2008 (για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League) έφθασε στο -1 από την Ίντερ, μπαίνοντας γερά και στο κόλπο της πρωτιάς, όπως και έγινε χάρη σε γκέλα της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο στην Βρέμη την τελευταία αγωνιστική.

Εν τέλει η πορεία του Τριφυλλιού σταμάτησε στους 16, όπου αποκλείστηκε από την Βιγιαρεάλ. Εκείνη την χρονιά οι Πράσινοι έσπασαν και ένα ρεκόρ μιας και ήταν η μόνη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που ξεκίνησε με 1 βαθμό στον πρώτο γύρο και κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων σε εκείνο το παιχνίδι:

Ίντερ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Μάξουελ (75΄ Κρουζ), Φίγκο (72΄ Μπαλοτέλι), Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο, Μαϊκόν, Καμπιάσο, Μουντάρι (46΄ Κουαρέσμα), Ματεράτσι.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Γκούμας, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (63΄ Σαλπιγγίδης), Γκάμπριελ (85΄ Τζιώλης), Μάντζιος (90΄+ Ρουκάβινα).


Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News